Volledig scherm
Reddende hond Indy (rechts) en haar dochter Beau bij de restanten van de schouw. © Martin Ruesink

Baasjes gewekt door hond Indy: ‘Een uur later en we waren er niet meer geweest’

En plots stond midden in de nacht hond Indy aan bed te blaffen bij baasjes Erik (59) en Annie Buschers (59). De 12-jarige kruising labrador/golden retriever had in paniek zijn poten op de deurklink van de slaapkamerdeur gezet om te waarschuwen voor brand. ,,Een uur later waren we er met z’n vieren en de honden niet meer geweest.” 

De bewoners van een huis aan de Rietmolenweg in St. Isidorushoeve mogen hun oudste hond eeuwig dankbaar zijn. Teefje Indy ontdekte  vrijdagnacht als eerste ontdekte dat de woonkamer onder de rook stond. Dankzij haar waarschuwing konden Erik, Indy, twee inwonende zoons van 18 en 21 en hond Beau tijdig het huis verlaten en de brandweer waarschuwen.

Verkoolde schouw

Het hele huis ruikt zaterdagmiddag nog naar rook, maar alle vertrekken buiten de geblakerde woonkamer zijn goed bewoonbaar. In dit vertrek staat een houtkachel onder een deels verbrand plafond. De verkoolde schouw ligt buiten op het gras.

,,De schoorsteenveger was maandag nog geweest", zegt Annie. Er leek nog niets aan de hand toen ze rond 01.00 uur naar bed ging, na nog een Netflixserie in de keuken te hebben gekeken. Ongeveer een uur later kwamen twee van hun zoons thuis, ook niets gemerkt.  

Koud

Hond Indy was degene die na vier uur haar baasjes wekte, die snel met hun zoons (uit een ander vertrek) en hond Beau (5) konden wekken en in veiligheid brachten. ,,Het was koud buiten en de brandweer kwam na tien minuten al. Maar wat duren tien minuten dan lang...”, zegt Annie Buscher.

Hond Indy wordt vandaag overladen met knuffels. ,,Het is goed afgelopen, er is alleen materiële schade", zegt Annie, ,,een uur later en we waren er met z’n vieren en de honden niet meer geweest, zei de man van de brandweer. Indy is geweldig.”

Volledig scherm
© Brandweer Haaksbergen
  1. Onderzoek naar Zaanse juffrouw na klachten over 'stokslagen’

    Onderzoek naar Zaanse juffrouw na klachten over 'stokslagen’

    Een lerares van groep 3 van basisschool De Voorzaan in Zaandam is voorlopig op non-actief gezet na klachten van bezorgde ouders over lijfstraffen in de klas. Volgens de ouders worden kinderen gekleineerd en geslagen met een stok. Ook moesten ze hun lunch van de vloer opeten. De school neemt de klachten serieus en is een uitgebreid onderzoek begonnen, valt te lezen op de site. Een leerkracht reageert woest aan de telefoon en wenst niet met de media te praten.