Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Baasjes van dood gevonden pitbull Batman vandaag voor de rechter

Een 24-jarige man en een 22-jarige vrouw uit Rijswijk moeten vandaag voor de politierechter in Den Haag verschijnen omdat zij ervan worden verdacht dat zij in juni hun hond aan een boom hebben gebonden, met dodelijk gevolg. Het dier, een pitbull dan wel stafford luisterend naar de naam Batman, werd door wandelaars gevonden in het Wilhelminapark in Rijswijk.

De hond was met een rode lijn aan de boom gebonden. Het kadaver verkeerde in staat van ontbinding. Een foto op Facebook, waarop de rode lijn was te zien, zou naar het stel uit Rijswijk hebben geleid. De viervoeter werd op maandag 24 juni aangetroffen op het Pieter Postmapad.  ,,Het was een zee van levende maden’’, zei geschrokken vinder Jamie uit Den Haag toen al tegen deze site.

Nadat de hond was ontdekt door voorbijgangers deelden zij de gruweldaad op sociale media met talloze geschrokken en boze reacties tot gevolg. Bij de reacties werden meerdere bedreigingen geuit naar de verdachten. De twee vermoedelijke eigenaren van de overleden hond konden worden opgespoord na een zoektocht van Enschedese hondenliefhebbers Nathalie van Dijk en Nody Holkamp. De politie hield het stel uit Rijswijk kort daarna aan. De eigenaren gaven in eerste instantie via Facebook aan dat zij de hond zes weken voor het incident zouden hebben verkocht. 

Gedenkkunstwerk

Voor het overleden dier werd een petitie gestart. Hierin riepen dierenliefhebbers op tot hogere straffen en celstraffen voor dierenmishandelaars. ‘Wij het Nederlandse volk zijn dierenmishandeling en het doden van dieren spuug- en spuugzat’, staat in de petitie. Ook werd een crowdfundingsactie gestart. Daarmee wil de initiatiefnemer met steun van politieke partij Beter voor Rijswijk een gedenkkunstwerk plaatsen in het Wilhelminapark. ‘Hiermee willen we een herinnering aan Batman creëren, maar ook dierenmishandeling nadrukkelijk onder de aandacht brengen.’ Het geld dat overblijft, wordt gedoneerd aan de dierenambulance. 

  1. Atalay (22) overlijdt na ongeluk, later die dag wordt zijn zoontje geboren

    Atalay (22) overlijdt na ongeluk, later die dag wordt zijn zoontje geboren

    De 29-jarige vrachtwagenchauffeur die vrijdag betrokken raakte bij een dodelijk ongeluk in Amsterdam, moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden. De trucker uit Alkmaar reed op de Keizersgracht over een bromfietser, die ter plekke overleed aan zijn verwondingen. Het ging om de 22-jarige Atalay, wiens vrouw enkele uren later beviel van hun eerste kind. In de omgeving van het slachtoffer is de schok nog altijd enorm.