De baby die begin maart werd gevonden langs de Lek is donderdag in besloten kring begraven. Burgemeester Pauline Bouvy-Koene (midden) en wethouder Pascal van der Hek waren bij de uitvaart aanwezig. Helemaal links: uitvaartbegeleider Maurice van Zijl.
Volledig scherm
PREMIUM
De baby die begin maart werd gevonden langs de Lek is donderdag in besloten kring begraven. Burgemeester Pauline Bouvy-Koene (midden) en wethouder Pascal van der Hek waren bij de uitvaart aanwezig. Helemaal links: uitvaartbegeleider Maurice van Zijl. © Marlies Wessels

Babymeisje dat in de Lek werd gevonden in stilte begraven: ‘We noemen haar Mirjam’

,,We brengen jou naar een rustplek, maar liever hadden we je een wiegje gegeven.” Mirjam van Lekkerkerk, dat is haar naam. Het levenloze babymeisje dat op 3 maart in de Lek werd gevonden, is donderdagochtend in Lekkerkerk in besloten kring begraven.

  1. Door dementie vergeet Hans constant woorden, maar melodieën zitten in zijn hoofd ‘getimmerd’
    PREMIUM

    Door dementie vergeet Hans constant woorden, maar melodieën zitten in zijn hoofd ‘getimmerd’

    Hans (85) mag dan dementerend zijn, zingen kan hij als de beste. Melodieën zitten ‘in zijn hoofd getimmerd’. Zeker de Matthäus Passion die hem herinnert aan zijn jeugd. Hans is een van de leden van het Participatiekoor dat voor een derde uit mensen met dementie bestaat. Zij worden stuk voor stuk begeleid door twee ‘mantelzingers’. ,,Ik zing de hele dag, het geeft me energie.”
    Delft