Volledig scherm
© ANP

Badr Hari is al uit de gevangenis, maar wel met enkelband

Badr Hari zit al niet meer achter slot en grendel. De kickbokser slijt de laatste dagen van de 221 die hij moest zitten wegens verschillende zware mishandelingen buiten de gevangenismuren, maar wel met een enkelband om.

Het gebeurt vaker dat een gedetineerde het laatste deel van zijn celstraf met enkelband mag doorbrengen. Zo moet Badr Hari zich melden op bepaalde van tevoren afgesproken adressen. Volgende week vrijdag 10 november zit zijn celstraf erop. Hari zal dan volgens zijn manager meteen naar Marrakech in Marokko reizen, waar hij tegenwoordig woont. De 32-jarige kickbokser is van plan nog enkele jaren door te gaan met zijn sportcarrière.

221 dagen cel

Badr Hari kreeg in 2015 in hoger beroep 24 maanden cel (waarvan 10 voorwaardelijk). Ongeveer de helft van de 14 maanden cel die hij nog moest uitzitten, zat hij al uit in voorarrest. De kickbokser vocht zijn veroordeling nogmaals aan, maar werd in februari van dit jaar definitief veroordeeld. Op 3 april begon hij aan 221 dagen celstraf, eerst in Zaandam, later in Heerhugowaard en nu alleen nog met enkelband.  

Badr Hari werd veroordeeld voor verschillende mishandelingen. De bekendste is uit 2012, toen hij in de Amsterdam Arena miljonair Koen Everink in elkaar sloeg nadat Everink een opmerking over Hari's toenmalige vriendin Estelle Cruijff zou hebben gemaakt.