Hulpdiensten aan het werk bij een groot ongeluk aan de Comeniuslaan. Een bus is tegen meerdere auto's aangereden.
Volledig scherm
Hulpdiensten aan het werk bij een groot ongeluk aan de Comeniuslaan. Een bus is tegen meerdere auto's aangereden. © ANP

Bakfietsdrama misbruikt voor oplichting, Doneerfonds stapt naar politie

De site Doneerfonds.nl gaat aangifte doen tegen oplichters die via crowdfunding hebben geprobeerd een slaatje te slaan uit het dramatische bakfietsongeluk in Bussum waarbij een jonge moeder om het leven kwam. De initiatiefnemers beloofden geld in te zamelen voor de nabestaanden, maar die zeggen van niets te weten. De gemeente Gooise Meren is met stomheid geslagen.

  1. Ongeloof om dodelijk bakfietsdrama met jonge moeder en zoontje: ‘Wat draagt hij mee?’

    Ongeloof om dodelijk bakfiets­dra­ma met jonge moeder en zoontje: ‘Wat draagt hij mee?’

    Het jongetje dat in het Noord-Hollandse Bussum betrokken raakte bij een dodelijke aanrijding tussen een NS-stopbus en een bakfiets, is gisteren door het oog van de naald gekropen. Dat meldt burgemeester Hans ter Heegde in een emotionele verklaring op Facebook. De moeder van het kind, een jonge vrouw uit Naarden, bestuurde de bakfiets en overleed ter plekke aan haar verwondingen. ‘Laten we elkaar troosten en steunen in deze moeilijke tijd.’
  2. Onrust rondom ‘foute’ crowdfunding voor nabestaanden bakfietsdrama: ‘Wij weten van niets’

    Onrust rondom ‘foute’ crowdfun­ding voor nabestaan­den bakfiets­dra­ma: ‘Wij weten van niets’

    Het bakfietsdrama in Bussum waarbij vorige week een jonge moeder op tragische wijze om het leven kwam, is waarschijnlijk door kwaadwillenden misbruikt om mensen op te lichten. De gemeente Gooise Meren, waar Bussum onder valt, waarschuwt voor een inzamelingsactie die dagenlang op het internet heeft gestaan. De initiatiefnemer van de actie beweert al het geld over te maken naar de gemeente, maar die zegt juist helemaal van niets te weten.