Volledig scherm
PREMIUM
Yvonne van Bokhoven verloor haar zoon Daniël aan een meningokokken-infectie. © Dave Hendriks/fotomeulenhof

'Bang voor een prikje? Schaam je'

MeningokokkenNiet alle jongeren laten zich inenten tegen meningokokken. Tot ontsteltenis van Wil en Yvonne van Bokhoven die hun zoon verloren.

Dit moest hét jaar worden voor Daniël van Bokhoven, bijgenaamd Bokkie. In 2019 zou de Eindhovenaar 21 jaar worden, afstuderen aan de Fontys Hogeschool voor Journalistiek en de eerste stappen zetten op weg naar zijn droombaan: voetbaljournalist. Maar een piepklein organisme, een meningokokken-bacterie type W, maakte in een klap aan alles een einde. Daniël stierf op 30 augustus 2018, nog maar 20 jaar oud, na zes dagen op de intensive care van het Catharina Ziekenhuis.

  1. Grote brand bij afvalverwerker in Hengelo, rook naar binnenstad

    Grote brand bij afvalver­wer­ker in Hengelo, rook naar binnenstad

    Op het terrein van afvalverwerker Twence in Hengelo vecht de brandweer met man en macht tegen een brand in een composteringshal van het bedrijf. Het gaat om een brand in een pand van 10.000 vierkante meter dat volledig in vlammen staat, zo meldt de brandweer. Er komt veel rook vrij bij de brand en die trekt in de richting van de binnenstad van Hengelo. Inwoners van Hengelo krijgen nadrukkelijk het advies om ramen en deuren te sluiten.