Volledig scherm
© Twitter Yin Pin

Bart Smit haalt acuut gluurspiegels uit de winkel

Speelgoedwinkelketen Bart Smit roept uitschuifbare spiegeltjes waarmee kinderen onder de rokjes van vrouwen kunnen kijken 'acuut' terug uit de winkel. Dat zegt een receptioniste van het bedrijf, die binnen het bedrijf heeft rondgevraagd over het product, tegen AD.nl. Volgens haar hadden de gluurspiegels helemaal niet in de winkel mogen komen.

De spiegeltjes kwamen vanmiddag aan het licht nadat verontwaardigde twitteraar Ayinda Schlüter een foto plaatste van een doos met de producten in de Bart Smitwinkel in Voorburg. Ze maakte de foto vandaag.

,,Ik was in shock'', zegt Schlüter tegen Joop. ,,Ik was met mijn zoontje in de Bart Smit toen ik het zag en ik schrok me rot. Er lopen daar kleine kinderen rond, die denken dat dat normaal gedrag is als ze zulke advertenties elke dag zien. Ik kan me de lol van spelen met een spiegel op een stokje vanuit de bosjes nog best indenken voor een kind, maar de afbeelding bij het product laat er geen twijfel over mogelijk waar het voor bedoeld is.''

Een medewerkster van de winkel in Voorburg vond het product zelf ook opmerkelijk. ,,Wij dachten ook wel van 'wat is dit nou weer', maar ik zet maar gewoon alles wat ik binnenkrijg in de winkel'', aldus het personeelslid tegenover Joop.

De spiegeltjes zijn al langer op de markt en onder meer te koop op Amazon.