Basisscholen over nieuwe regels: ‘Komen ze in Den Haag überhaupt wel eens in een klaslokaal?’

VIDEODe nieuwe strenge coronaregels waaronder de 6000 basisscholen maandag weer open mogen, zorgen voor flinke onrust bij docenten én ouders. Volgens leraren zijn nogal wat eisen in praktijk onwerkbaar, terwijl ouders zich zorgen maken over het testen van hun kinderen.

14 reacties

 • Kamphuis

  8 maanden geleden
  Het is heel fijn dat het kabinet aan onze basisschool leerlingen denkt! Met een blij gevoel ga ik maandag weer naar mijn groep 7/8 van 28 leerlingen en laat mijn puberende dochters online in huis achter... Gaan we ook nog aan deze groep kinderen denken? Die zijn al bijna een jaar online bezig! H.Kuster
 • Anoniem

  8 maanden geleden
  Het vaccineren mag nooit verplicht worden. Het moet een vrije keuze blijven. J. Speelman.
 • Henry Koster

  8 maanden geleden
  Waar ik dus allergisch voor ben behalve het vaccin is het woordje MOETEN. op de site van de overheid staat te lezen dat de GGD beslist wie bij besmetting getest moeten worden. M.a.w. bij een besmetting kids 5 dagen quarantaine (waar we al bijna een jaar inzitten met zijn allen). Heb de directrice van de school geinformeerd dat er geen stokjes in mijn kinderen worden gestoken. Bij besmetting blijven we gewoon 10 dagen thuis en bij klachten kiezen WIJ ZELF voor wel of niet testen of uitzieken.
 • Kim Schippers

  8 maanden geleden
  "Halve klassen mag alleen bij een tekort aan docenten". Beste meneer Slob, waar hebben we al jaren mee te kampen? Een tekort aan docenten. Als er de afgelopen jaren niet zo bezuinigd was op het onderwijs, dan hadden we dat probleem nu in ieder geval niet gehad. Wederom kunnen wij als docenten nu weer opdraaien voor de ellende dit kabinet veroorzaakt heeft!
 • FAM van van Eekelen

  8 maanden geleden
  Wie is ze , in Den Haag?
 1. LIVE | 'Ongevaccineerde zwangere vrouwen belanden vaker op ic door deltavariant’
  Coronavirus

  LIVE | 'Ongevacci­neer­de zwangere vrouwen belanden vaker op ic door deltavari­ant’

  Artsen waarschuwden in augustus al dat de deltavariant van het coronavirus gevaarlijker zou zijn voor zwangere vrouwen. Volgens Trouw blijkt dat nu ook uit onderzoek. Nederland kleurt komende week grotendeels rood op de kaart van coronagevallen in Europa. Het aantal positieve tests loopt verder en verder op. De ‘najaarsstijging’ kan betekenen dat andere landen op den duur strengere regels voor Nederlandse reizigers invoeren, zoals bij de vierde golf in juli ook gebeurde. Volg het laatste coronanieuws in ons liveblog.