Volledig scherm
Beau van Erven Dorens . © ANP/Jeroen Jumelet

Beau overweegt bank weg te doen: Je mist de dynamiek

Beau van Erven Dorens lijkt het advies van onze tv-columniste Angela de Jong over te nemen. Hij twijfelt namelijk nu ook of de bank die in zijn latenightshow zo'n prominente rol inneemt, wel zo’n goed idee is. In De Wereld Draait Door vertelde de presentator vanavond over zijn nieuwe programma Beau, de tegenvallende kijkcijfers en het decor.

Matthijs begon het gesprek met te vragen hoe het nu met Beau gaat: ,,Uitstekend, het gaat goed. Maar ik ben ook heel moe. Het schijnt dat ik drie kinderen heb maar ik heb ze al heel lang niet gezien.”

Snel daarna kwam het gesprek op dat andere, dat we allemaal willen weten: waarom toch die bank? Volgens de RTL-presentator kwam dat echt niet zomaar uit de lucht vallen. Hij wilde het ‘anders doen’, verklaarde hij simpel: ,,Ik vroeg me af waarom mensen allemaal aan een tafel zitten. In het buitenland zit iedereen op een bank, of stoel. Maar ik ben er nu achter waarom we dat hier doen. Je mist de dynamiek, je mist dat je met elkaar kunt praten zoals we hier nu doen.” 

De tegenvallende kijkcijfers kan Beau steeds beter naast zich neerleggen: ,,Als je bent geweest waar ik ben geweest, dan laat je dat makkelijker gaan. Ik hoop te zeggen dat we het programma maken voor de mensen die kijken, niet degenen die níet kijken. Je moet zorgen dat je de hele tijd aan blijft en dat zijn we aan het doen.”

Zichzelf blijven

Beau blijft vooral zichzelf: ,,Ik wil even vooropstellen dat we het heel erg naar ons zin hebben. Er is een andere man, die doet het op een andere manier. Dat heb ik voor me. Ik ben mezelf. Maar het is lastig om dat met zo’n bankje te doen. Want je hebt aan de ene kant de verwachting van de kijker, die denkt ‘what the fuck’. En aan de andere kant heb je de ambitie van mij om iets anders te gaan doen. Er zijn al zoveel tafels, dat vond ik. Ik dacht: ik ga het anders doen.”

John de Mol, die ook bij DWDD aanwezig was, verklapte Beau ‘best wel heel goed’ te vinden. ,,Maar het te kleine bureautje met de te kleine opening waardoor hij zich doorheen moet worstelen zorgt ervoor dat het programma doods wordt‘’, zei hij. 

Beau verwacht door de overstap van Jinek, waar hij ‘heel blij mee is’, uiteindelijk één gezamenlijk programma te gaan presenteren. Dat lijkt hem het slimste, zei hij.

Luister ook naar de Mediapodcast.