Bedreigingen en intimidaties na kritiek op mislukte ingrepen: 'Stop of ik zorg dat je stopt'

VIDEOVrouwen die mislukte cosmetische operaties hebben ondergaan, worden hard onder druk gezet om daar geen negatieve recensies over op sociale media te zetten. Een patiënt werd bedreigd, een ander moest van tevoren een zwijgcontract tekenen, anderen kregen een rechtszaak aan hun broek. Het kan fatale gevolgen hebben.

27 reacties

 • Christina Tache

  6 maanden geleden
  Iemand raad aan “doe je recearch“ maar die moeten dan wel mogelijk zijn. Hoe krijg je dit soort verhalen omhoog als ze niet verteld mogen worden?
 • nelleke heuvel

  6 maanden geleden
  Hester dank je wel voor het opkomen Turkije. Het lijkt wel of de media er alles aan wil doen om Turkije zwart te maken. Want idd er worden zoveel operaties uitgevoerd en ja het is verschrikkelijk maar dan kan er iets mis gaan. Bij mijn moeder ook gebeurt na een reconstructie van haar borst. EN is verwijderd.
 • Marc Fahrner

  6 maanden geleden
  Gevaarlijke ontwikkelingen. Maar ik geloof ook dat er veel kaf tussen het koren zit. Die zetten in op prijs. Maar als iets te mooi lijkt om waar te zijn... Dus liever niets doen, maar als je toch wilt, beter doorsparen en via goed aangeschreven ziekenhuizen met een kundige behandelaar in zee gaan. Dan maar één behandeling per keer. Je hebt maar één lichaam.
 • Hester Dam

  6 maanden geleden
  Ik heb 5 jaar geleden bij een goed aangeschreven plastisch chirurg een borstvergroting ondergaan. Na 6 weken waren er al problemen. Werden niet erkend. Na 4 jaar zoveel klachten en kwam zogenaamd door overmatig kapsel. Ik ging voor een second opinieonderzoek en bleek dat de pockets veel te groot waren. Ook in Nederland is er veel mis. En er worden zoveel meer operaties in Turkije uitgevoerd en er gaan heel veel goed. Doe je recearch, er zijn zeer goede plastische chirurgen in Turkije.
 • Paul de Jong

  6 maanden geleden
  Bedreiging en intimidatie als je geen vaccin neemt, terwijl dat vrije wil is. Gezonde mensen die een vaccinatie nemen, Ik snap er de ballen van
 1. Megaclaim in de maak: stichting eist miljarden van ministerie om datalek GGD
  VIDEO

  Megaclaim in de maak: stichting eist miljarden van ministerie om datalek GGD

  Het ministerie van Volksgezondheid moet mogelijk diep in de buidel tasten vanwege het datalek dat begin dit jaar bij de GGD is ontstaan. Voormalig Tweede Kamerlid Astrid Oosenbrug en advocaat Douwe Linders bereiden met hun stichting een collectieve procedure voor waarin ze namens alle gedupeerden een schadevergoeding van enkele miljarden euro’s eisen. ,,Het moment is gekomen dat we een streep trekken. Tot hier en niet verder”, zegt Linders tegen deze site.