Penitentiaire Inrichting Haaglanden.
Volledig scherm
Penitentiaire Inrichting Haaglanden. © Frank Jansen

Bedrijf achter berichtenservice voor criminelen stapt naar rechter nadat minister ‘lek systeem’ stillegt

Het bedrijf achter het berichtensysteem waarmee bajesklanten met vrienden en familie kunnen communiceren, is zeer verbaasd over het stilleggen van het systeem omdat het ‘zo lek zou zijn als een mandje'. ,,Ons systeem is echt de slechtste plek voor gevangenen om criminele zaken te bespreken,” zegt Francis Toye, de Britse mede-eigenaar van eMates, het systeem waarover nu een rel is ontstaan. Het bedrijf stapt ‘voor 99,9 procent’ zeker naar de rechter.

23 reacties

 • ANN LIMBOS

  1 jaar geleden
  Moet er nog zand zijn ? Geef ze misschien ook de sleutel van de gevangenis !
 • Ben Strijker

  1 jaar geleden
  @ A. Volmeer Weet je ook waarom er draaideur criminelen zijn? Wat is de oorzaak dat ze telkens opnieuw de fout ingaan? Hoe kan het dat in een land zoals Nederland er mensen zijn die met diefstal rond komen? Toegegeven sommige leven alsof hun duppie een kwartje is, en andere hebben nooit nee leren accepteren. Meestal zit er meer achter een crimineel dan dat je weet.
 • jan spaans

  1 jaar geleden
  En natuurlijk kunnen u allen nooit een fout maken? Iemand aanrijden? Jezelf verdedigen? Iets voor jezelf of gezin doen of een ander waardoor je dus vast komt te zitten? Graag zou ik willen weten welke gevangenis je een mobiel mag hebben, maar ook uit alle reacties hier, opsluiten en sleutel weggooien, maakt niet uit waarvoor iemand gestraft moet worden duim omhoog!
 • M. Teevens

  1 jaar geleden
  @jan spaans: ja binnen ook gestraft worden! Je zit daar niet omdat je een halfje wit hebt gepikt! Waarom contact met de buitenwereld? Hoeveel zijn er niet die vanuit de gevangenis hun "werk" voort hebben gezet?! Denk dat jij te goed van vertrouwen bent! Straf is straf, hoort geen communicatie bij. Moet je eerder aan denken voordat je je misdaad, wat dan ook, begaat.
 • Henk Doddema

  1 jaar geleden
  Degene die namens de Nederlandse overheid hier toestemming voor heeft verleend is duidelijk niet voor zijn taak geschikt. Functie elders bij de bond van wetsovertreders.