Volledig scherm
Een impressie van een van de lodges in het nieuwe Safari Resort. © Libéma

Beekse Bergen bouwt vakantiehuizen tussen wilde dieren

Wakker worden tussen de zebra’s en neushoorns terwijl je in de verte een leeuw hoort brullen. Daarvoor hoef je binnenkort niet meer naar Afrika. Nog voor de zomer van 2018 verwacht de Beekse Bergen de eerste 239 accommodaties in het nieuwe Safari Resort te openen. Inmiddels is er gestart met de voorbereidende werkzaamheden.

Volledig scherm
Een impressie van de bungalows op het nieuwe Safari resort in de Beekse Bergen in Hilvarenbeek. © Libéma

In totaal worden er 425 luxe lodges, safaritenten en boomhutten gebouwd. Die komen midden in het safaripark te liggen waardoor bezoekers het gevoel krijgen dat ze op de Afrikaanse savanne verblijven. ,,Uniek voor Nederland en Europa”, zegt Dirk Lips, directeur en grootaandeelhouder van Libéma, dat eigenaar is van de Beekse Bergen.

Liefst 100 miljoen euro trekt Libéma uit voor het Safari Resort. Dat omhelst dan ook een gebied van 42 hectare. De uitbreiding van het safaripark betekent dat het aantal arbeidsplaatsen bij de Beekse Bergen flink toeneemt. Fase 1 levert 256 fte op. Na voltooiing van fase 2 komt daar nog eens 158 fte bij. Het gaat veelal om functies in de dierenverzorging en het groenonderhoud, maar ook voor het schoonmaakwerk en de horeca zijn mensen nodig.

Volledig scherm
Een impressie van een van de lodges in het nieuwe Safari Resort. © Libéma