Volledig scherm
In totaal vuurde de schutter negen kogels af op twee panden. © Screenshot/AT5

Beelden vrijgegeven van beschieting eettenten havengebied Amsterdam

Op beelden die de politie in Amsterdam heeft vrijgegeven, is te zien hoe een man op 7 oktober  twee eettenten in het Westelijk Havengebied van de hoofdstad beschiet. De beelden van de infraroodcamera’s zijn te zien bij Bureau 020 van stadszender AT5.

Een auto parkeerde die zondagavond om 22.00 uur aan Tijnmuiden op een bedrijventerrein. De bijrijder stapte uit, liep naar een snackbar en een nog te openen broodjeszaak. Vervolgens richtte hij een pistool op de pui en schoot.

Het eerste schot mislukte. Een tweede poging bleek succesvoller. In totaal vuurde hij negen kogels af op de twee panden. Daarna rende hij terug naar de auto en reed de auto weg. De politie zoekt mensen die (anoniem) informatie over het incident kunnen delen.

Wat het motief voor het schieten is, is nog onduidelijk, aldus de politie in het programma. Wie de man op de beelden is, is evenmin bekend. Wel is een signalement afgegeven: de man heeft een gezet postuur, droeg een jas of trui met een donker vlak en een capuchon.

  1. Mohammed zit rustig te lunchen als hij ineens getuige wordt van dodelijke schietpartij in Amsterdam
    PREMIUM
    TELEFOONOPNAME OOGGETUIGE

    Mohammed zit rustig te lunchen als hij ineens getuige wordt van dodelijke schietpar­tij in Amsterdam

    Een middagje lunchen in Amsterdam is vanmiddag voor de 37-jarige Mohammed uitgedraaid op een regelrechte nachtmerrie. Een onbekende man opende naast hem het vuur op een Servische pizzeriabaas en veroorzaakte daarmee een enorme chaos op het overvolle Hugo de Grootplein. Mohammed dacht aanvankelijk aan een aanslag. ,,Ik heb in mijn leven nog nooit zoveel paniek gezien.”