Volledig scherm
© Website de Stulpkerk

Begrafenis in Lage Vuursche: 'Zijn moeder wil hem dichtbij zich hebben'

Prins Friso wordt vrijdagmiddag in besloten kring begraven in Lage Vuursche, gemeente Baarn. Dat gaat gebeuren in de Stulpkerk. De kerk ligt pal naast kasteel Drakensteyn, waar Beatrix zal komen te wonen.

De dienst in de Stulpkerk zal worden geleid door dominee Carel ter Linden. Daarna wordt prins Friso begraven op de daarbij gelegen begraafplaats.

Dat Beatrix vlakbij de kerk in Lage Vuursche komt te wonen, lijkt de reden van de keuze van een begrafenis in dezelfde plaats te zijn. 'Zijn moeder wil hem dichtbij zich hebben, dat kan bijna niet anders', aldus funerair deskundige Cees van Raak aan RTL Boulevard.

De Stulpkerk is gebouwd in 1659. De hervormde gemeente, die deel uitmaakte van de Protestantse Kerk in Nederland, telt op dit moment 149 leden. De kerk is een aantal malen gerestaureerd. Dat gebeurde in 1843, 1938 en 1989. In 1843 zijn de ramen vervangen en is een 'tochtportaaltje' aan de kerk gebouwd. In 1938 werd het interieur flink onder handen genomen. Bij de laatste restauratie moest het dak worden vervangen vanwege een lek.

poll

Welk team kies jij?

Welk team kies jij?

  • Friet (41%)
  • Patat (59%)
39334 stemmen