‘Beha-gate’ zet medewerksters van gevangenis in hun hemd: ‘Ronduit vrouwonterend’

videoDe nieuwe controlepoortjes in de Middelburgse gevangenis zorgen voor veel opschudding. Ze zijn zo gevoelig, dat ze ook reageren op beha’s van medewerksters en bezoeksters. Dat zorgt voor gênante situaties. ,,Het is mensonterend.” 

16 reacties

 • Bag Elkhoulati

  1 jaar geleden
  Hahahaha, dit is zo belachelijk…is gewoon lachwekkend!
 • Henk Koonings

  1 jaar geleden
  Belachelijk natuurlijk , mogelijk dat DJI (Dienst Justisiele Inrichtingen) voor medewerksters dienstbeha's kan gaan verstrekken niet charmant natuurlijk maar lijkt mij ook niet nodig tijdens het werk en heeft tot nadeel dat bij afdeling kledinglogistiek de cupmaat van medewerksters bekend moet zijn. Voor bezoeksters maar een soort van zwembadhokjes maken buiten zicht van camera's waar zij indien nodig Beha uit of aan kunnen doen en in een kluisje kunnen leggen. Wel lastig met grote cupmaat .
 • Angélique Broekman

  1 jaar geleden
  De mannen hier denken wel heel gemakkelijk over de bh. Ze begrijpen totaal niet dat als je een hele grote cup hebt dat baslijnen en beugels gewoon niet te vermijden zijn. In die maten vindt je geen sport bh. Dat zou ook niet voldoende zijn. Het is dus geen gezeur. Een vrouw dwingen in het openbaar haar bh te verwijderen is gewoon vernederend. Het heeft ook niks met smokkel te maken. Een goede bh zorgt ervoor dat je ontspannen je werk kan doen. Het is geen accessoire!
 • Jan Willem Roos

  1 jaar geleden
  Erg gênant en zeer vrouw onvriendelijk, maar met een stevige sporttopje kom je als vrouw een heel eind. Als het goed is, zit daar geen enkel stukje metaal in, kan ook het alarm niet af gaan. Voor vrouwen met een grote BH maat, wordt dit erg moeilijk.
 • J Zeeman

  1 jaar geleden
  Het is een gevangenis en daar horen goede veiligheids maatregelen genomen te worden. Iedereen die naar binnen wil (inclusief personeel) moet door een detector en als die afgaat volgt er nader onderzoek. Na 1 keer weet je dat dus als jou dit vaker overkomt ben je wel hardleers.