Volledig scherm
Archieffoto © anp

Bejaard echtpaar Exloo blijkt toch vermoord

Het echtpaar dat in juli vorig jaar in Exloo (Drenthe) dood werd aangetroffen in zijn woning, blijkt toch vermoord. Aanvankelijk leek er sprake van zelfdoding, maar de politie gaat er nu vanuit dat ze zijn omgekomen door een misdrijf, zo zei een woordvoerder vandaag.

Dat het echtpaar (beiden 77 jaar) om het leven is gebracht, blijkt onder meer uit het definitieve sectierapport en aanvullend onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Over de doodsoorzaak wil de politie vanwege het onderzoek niets zeggen.

Het echtpaar werd op 28 juli vorig jaar door de politie levenloos aangetroffen in bed, nadat hun kinderen bezorgd waren geworden omdat ze niets van hun ouders hoorden. Al snel bleek dat uit het huis allerlei spullen waren verdwenen, waaronder een iPad, laptop, mobiele telefoons en een fototoestel. Maar de politie wilde toen niet de conclusie trekken dat het om moord zou gaan.

Sms met oproep
Morgen worden de bewoners van Exloo ingelicht door de politie over het onderzoek. Ook krijgt iedereen die eind juli 2013 in de omgeving van hun woning is geweest, een sms met de oproep zich te melden bij de politie als iemand rond die tijd iets vreemds heeft gezien. 'We zijn naarstig op zoek naar meer informatie. Ook van mensen die toen in Exloo zijn geweest en denken: het zal wel niets zijn.'

Morgenavond besteedt het televisieprogramma Opsporing Verzocht aandacht aan de dood van het echtpaar.