Privéfoto
Volledig scherm
© Privéfoto

Bejaard stel koos eigen einde en ging dansend het leven uit

Ze stonden op de drempel van het verzorgingshuis, maar wilden niet naar binnen: David Postma (86) en Willemke Postma-Kloosterman (84) kozen liever zelf hun einde, in het bijzijn van hun vier zoons. 'Vader had alles geregeld: Als er de laatste weken post kwam, schreef hij 'overleden' op de envelop en stuurde die terug.'

 1. De dood als keuze: 'Weloverwogen en in alle rust'

  De dood als keuze: 'Weloverwo­gen en in alle rust'

  Ze stonden op de drempel van het verzorgingshuis, maar wilden niet naar binnen: David Postma (86) en Willemke Postma-Kloosterman (84) kozen liever zelf hun einde, in het bijzijn van hun vier zoons. Het verhaal van het echtpaar maakt op deze site veel los. Dat echtparen, zoals David en Willemke, hun levens samen beëindigen is van alle tijden, zegt Petra de Jong, directeur van de Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE). Ze heeft het van zeer nabij meegemaakt.
 2. Henk (72) sloot zo'n 200 huwelijken, maar is nu te oud: ‘Gênante vorm van leeftijdsdiscriminatie’
  PREMIUM

  Henk (72) sloot zo'n 200 huwelijken, maar is nu te oud: ‘Gênante vorm van leeftijds­dis­cri­mi­na­tie’

  Een opa die je huwelijk sluit. Of een oude tante die schijnbaar uit de losse pols met grappige anekdotes strooit. In veel gemeenten kunnen zeventigers of tachtigers voor een dag worden benoemd tot trouwambtenaar, maar Westland wil een leeftijdslimiet invoeren. Volgens de wethouder zouden ouderen teveel fouten maken. ,,Dat is een gênante vorm van leeftijdsdiscriminatie. En nog feitelijk onjuist ook.”