Bekir E. krijgt in hoger beroep 20 jaar cel en tbs, nu wél voor moord op Humeyra

VideoBekir E. krijgt 20 jaar cel en tbs voor de moord op de 16-jarige Rotterdamse scholiere Humeyra. Dat heeft het gerechtshof besloten. Het gerechtshof wijkt daarmee af van de rechtbank, die het in 2019 op doodslag hield en 14 jaar cel. Bekir was zelf niet bij de uitspraak aanwezig. Het Openbaar Ministerie had een maand geleden ook 20 jaar cel geëist. 

39 reacties

 • Ton van Haastregt

  1 jaar geleden
  Ton van Haastregt. Kan je nagaan wat 'n slappe hap de rechtbanken kunnen zijn zoals in Rotterdam,14 jaar en na 3/4 van de Tijd naar huis, terwijl overduidelijk materiaal aanwezig is dat moord is bewezen, zich tijdens de schoten van plaats wisselen dan nog zeggen ik wist niet wat ik deed, de heren rechters en verdedigers moeten hun bef inleveren en ander werk zoeken.
 • Gerard Jan Oldenbeuving

  1 jaar geleden
  Levenslang, echt!!!levenslang. Die heeft de familie namelijk ook gekregen.Ik wens u veel sterkte!
 • S Steers

  1 jaar geleden
  Gaat de politie nu eerder actie ondernemen en iemand beschermen? Als zo duidelijk is in welk gevaar iemand leeft? Niet meer zeggen: "Zolang er nog niks gebeurd is zijn wij aan handen en voeten gebonden, kunnen we niks"? Of dat de wetgever ervoor zorgt dat de politie wèl iets kan doen om mensenlevens te redden? Zij is niet de eerste die door een ex is vermoord. Het zou een troost zijn als ze wel de laatste is, dat veranderde wetgeving de politie handvatten geeft en zo meer onnodige doden voorkomt
 • J Diepeveen

  1 jaar geleden
  40 jaar te weinig en niks geen idiote TBS.
 • Erik Gemser

  1 jaar geleden
  Ik begrijp dat advocaten alles uit de kast trekken om een veroordeling af te zwakken, ook al zijn de beelden super duidelijk (gelukkig zijn er beelden). Het bijslepen van allerlei afleidende theorie maakt dat het soms lukt lukt, omdat de wet spreekt over het 'wettelijk en overtuigend bewijs'. Zelfs een vormfout kan soms zwaarder wegen. Hier heeft het gerechtshof zich geen zand in de ogen laten strooien door deze doorgeslagen macho narcist. Ik wens de familie van Humera alle sterkte toe!!
 1. Heftige videobeelden getoond van doodschieten Humeyra: Bekir buigt over haar heen en schiet
  Play
  hoger beroep / update

  Heftige videobeel­den getoond van doodschie­ten Humeyra: Bekir buigt over haar heen en schiet

  De familie van de 2,5 jaar geleden doodgeschoten tiener Humeyra heeft niet naar de zeer heftige videobeelden gekeken die van de moord zijn gemaakt. De beelden zijn vandaag tijdens het hoger beroep voor het eerst getoond om de vraag te kunnen beantwoorden of hier sprake was van moord of het juridisch minder zware doodslag. De familie verliet, zoals was afgesproken, vlak voor het tonen van de beelden de rechtszaal.