Een beleggersdag van Centurion.
Volledig scherm
Een beleggersdag van Centurion. © AD

Beleggers 'piramidefonds' raken 25 miljoen euro kwijt

Honderden Nederlanders gingen voor ruim 25 miljoen euro het schip in door een exotisch beleggingsproduct. Ze spreken van een nieuw piramideschandaal en hebben aangifte gedaan van oplichting. Hoe een Arnhems investeringsfonds ten onder ging aan torenhoge declaraties en schimmige transacties.

 1. Groei internetverkoop niet langer door het dak

  Groei internet­ver­koop niet langer door het dak

  Het zijn zeker nog dubbele cijfers, maar een recordgroei zoals begin dit jaar zat er tijdens het tweede kwartaal niet meer in voor Europese webwinkels. In april, mei en juni spendeerden Nederlandse consumenten meer dan 800 miljoen euro bij buitenlandse webwinkels binnen de Europese Unie. Dit is bijna 17 procent meer dan in dezelfde periode een jaar eerder, maar een stuk minder dan de 64 procent groei die tijdens het eerste kwartaal werd gehaald.
 2. Vikingen waren 500 jaar vóór Columbus al in Amerika: Nederlandse techniek meet precieze jaar
  PREMIUM
  Nederlands onderzoek

  Vikingen waren 500 jaar vóór Columbus al in Amerika: Nederland­se techniek meet precieze jaar

  We wisten al dat de Vikingen in Noord-Amerika waren lang voordat Christoffel Columbus überhaupt was geboren, maar onder andere door onderzoek van wetenschappers uit Groningen weten we nu ook precies wanneer. Duizend jaar geleden, in 1021, blijken de Noormannen al in het huidige Canadese Newfoundland te zijn geweest. Onderzoeker Margot Kuitems legt uit waarom we dit nu weten.