Özcan Akyol.
Volledig scherm
PREMIUM
Özcan Akyol. © Joost Hoving

Ben je gevlucht voor de taliban, krijg je hier te maken met een soort moderne reïncarnatie van de SS

ColumnÖzcan Akyol schrijft zes keer per week over wat hem bezighoudt. Linda Akkermans is met vakantie.

43 reacties

 • E.V.A. Westra

  2 jaar geleden
  Wij, de westerse wereld, had niets te zoeken in Afghanistan. Nu dat dan toch -nav 9-11-gebeurd is mag je de mensen die steun en toeverlaat waren niet overleveren aan de Taliban. Net zo min als de Knilsoldaten van heel lang geleden. Het opgeschoten tuig dat zich te buiten gaat aan steekpartijen, elke dag wel weer een bericht in de krant, staat hier ook bij te schreeuwen. Wat is er mis met deze jeugd, wordt het geen tijd om de falende opvoeding van ouders hier ook eens ter verantwoording te roepen
 • Karin Kado

  2 jaar geleden
  'Wie getraumatiseerde mensen intimideert, is zelf de extremist voor wie hij zegt te vrezen.' Prachtig verwoord, Özcan. Het zegt precies dát over dit stel nietswetenden.
 • Rik Thijssen

  2 jaar geleden
  Een moderne reincarnatie van de SS noemt Akyol een groep jonge oproerkraaiers. Akyol geeft daarmee aan totaal geen notie te hebben van wat de SS was, waar deze organisatie voor stond en wat ze heeft aangericht.
 • Frans van Brederode

  2 jaar geleden
  Afghanen hebben hier niets te zoeken. De Taliban verdient oppositie binnen Afghanistan.
 • Simon de Jong

  2 jaar geleden
  Wat ik met anderen afschuwelijk vind is dat wij mensen, die zich voor onze troepen in Afghanistan jarenlang hebben gewerkt, nu in de steek worden gelaten. Dat heet stank voor dank. Wat daarnaast nog erger is de kreten die er door (gelukkig) een beperkte groep wordt uitgeslagen. Daarmee slaan ze dezelfde wartaal uit die de Taliban en IS gebruiken.