Volledig scherm
Bénédicte Ficq en Badr Hari op weg naar de rechtbank © Archieffoto ANP

Bénédicte Ficq toch weer advocaat Badr Hari

Bénédicte Ficq is teruggekomen op haar eerdere besluit om te stoppen als advocaat van Badr Hari. Dat meldt het advocatenkantoor van Ficq, MKFW, dinsdagmiddag op Twitter.

,,Vruchtbaar overleg met Badr Hari heeft geresulteerd in herstel van de relatie advocaat-cliënt", schrijft de raadsvrouw die verder geen tekst en uitleg wil geven over haar besluit.

Ficq, de advocate van kickbokser Hari had eerder deze maand de verdediging van haar cliënt 'om principiële redenen' neergelegd. Dat kwam mogelijk doordat Hari het gerechtshof, en mogelijk dus ook zijn advocate Bénédicte Ficq, heeft misleid om te voorkomen dat hij opnieuw vastgezet zou worden. 

Hij liet Ficq tegenover de rechter bepleiten dat hij in Marokko aan een prestigieus vechtsportgala deelneemt, en daarom niet opnieuw in hechtenis moest worden genomen. Later bleek dat Hari helemaal niet mee zou doen aan het toernooi.

Mishandeling
De Amsterdamse Hari wordt verdacht van meerdere mishandelingen in het uitgaansleven, waaronder de mishandeling van Koen Everink in 2012 bij Sensation. 

Hari werd begin vorig jaar door de rechtbank veroordeeld tot anderhalf jaar cel, waarvan een halfjaar voorwaardelijk. Hij ging daartegen in hoger beroep. Het OM wil hem drie jaar achter de tralies zien.

Volledig scherm
Badr Hari © anp