Volledig scherm
© ANP

Bergingsoperatie overboord geslagen zeecontainers uitgesteld

UpdateVissers gaan vanaf maandag de rommel uit de overboord geslagen zeecontainers van de MSC Zoe opvissen. De verzekeraar van de rederij heeft hierover afspraken gemaakt met de Nederlandse Vissersbond, zo meldt de Leeuwarder Courant vandaag. De grote bergingsoperatie met schepen, die vandaag zou beginnen, is uitgesteld.

De vissers worden ingehuurd als stofzuiger; ze kunnen tijdens de berging met hun netten drijvende troep uit het water halen. Volgens Rijkswaterstaat, dat nauw toezicht houdt op de bergingsoperatie, is de rederij begaan met de schade die ze heeft aangericht aan de Waddenkust. Om verdere reputatieschade te voorkomen wil zij het milieu tijdens de berging zo veel mogelijk ontzien.

De grote bergingsoperatie van de zeecontainers begint overigens later. De bedoeling was dat het bergen vandaag zou aanvangen, maar er is meer tijd nodig om zorgvuldig de benodigde apparatuur te installeren op het schip dat de berger wil inzetten, zegt een woordvoerder van Rijkswaterstaat. ,,Het is geen standaardklus’’, aldus de zegsman.

Het schip ligt nog in IJmuiden. Wanneer het precies kan uitvaren voor de berging, is nog onduidelijk. ,,We verwachten even niks’’, zegt de woordvoerder. Een ander schip dat zou worden ingezet, is nog onderweg vanuit Noorwegen. ,,Dat komt wellicht dit weekend aan.’’ Het derde schip is nog bezig de bodem in kaart te brengen en is dus ook nog niet bezig met bergen.

  1. Jongen springt van brug op Efteling-bootje: attractie stilgelegd, beveiligers grijpen in

    Jongen springt van brug op Efteling-boot­je: attractie stilgelegd, beveili­gers grijpen in

    Een minderjarige Efteling-bezoeker heeft zich vanmiddag flink misdragen in en rondom de bekende bootjesattractie Gondoletta. De jongen sprong vanaf een brug op het dak van één van de varende bootjes en bleef daar vervolgens een tijd lang op zitten. Door beveiligers is de baldadige bezoeker naar de uitgang van het pretpark begeleid, bevestigt een woordvoerster tegenover het Brabants Dagblad.
  2. 'Beer van een vent' Chris (31) tilt auto op en redt fietser in Breda: 'Ik heb gewoon een bierbuikje, hoor’

    'Beer van een vent' Chris (31) tilt auto op en redt fietser in Breda: 'Ik heb gewoon een bierbuikje, hoor’

    Een beer van een vent. De verloren zoon van Hercules. Een nakomeling van De Hulk. Op sociale media wordt Chris van den Brug (31) liefkozend gebombardeerd tot superheld zonder cape. De praatgrage Bredanaar tilde gisteravond een auto op en bevrijdde daarmee een fietser die na een aanrijding klem kwam te zitten. Of Chris zichzelf als superheld ziet? ,,Nee joh, ik ben gewoon een lompe boer met een strak bierbuikje.”