Volledig scherm
© Polizei Münster

Beschonken vrachtwagenchauffeur zonder rijbewijs verliest lading: een dode en vier gewonden

Een vrachtwagenchauffeur uit Goor is woensdagnacht zijn lading verloren op de A31 bij Gescher, vlak over de grens bij Winterswijk. De container met oud ijzer belandde op de snelweg, waarna een andere vrachtwagen er frontaal op knalde. De 50-jarige chauffeur daarvan kwam om het leven. Ook raakten vier mensen gewond. De Gorenaar bleek te hebben gedronken en geen rijbewijs te hebben.

De ravage was enorm, nadat in de nacht van woensdag op donderdag de container met oud ijzer op het wegdek van de Duitse snelweg viel. Een 50-jarige chauffeur uit Lingen, die onderweg was naar Gronau, kon de container niet meer ontwijken en kwam in botsing met de lading. De Duitser overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

Nog eens drie auto's kwamen daarop in botsing met het voertuig van de man uit Lingen. Daarbij raakten vier personen lichtgewond. Zij zijn allemaal overgebracht naar omliggende ziekenhuizen.

Gedronken en geen rijbewijs

500 meter van de plek des onheils stond de vrachtwagen van de 42-jarige man uit Goor, die zijn lading dus had verloren. Bij controle door de Duitse politie bleek de man gedronken te hebben: agenten maten bij hem 0,74 promille. Ook bleek hij geen rijbewijs te hebben. De politie heeft tevens een bloedproef gedaan bij de man om te kijken of hij onder invloed was van drugs.

Hoe de vrachtwagenchauffeur uit Goor zijn lading kon verliezen, wordt onderzocht door de Duitse politie. De snelweg in de richting van Gronau werd donderdag pas tegen het middaguur weer vrijgegeven.

  1. Moet Nederland in coronatijd de beurs wel trekken voor het zuiden?
    PREMIUM
    Geldoorlog in Europa

    Moet Nederland in coronatijd de beurs wel trekken voor het zuiden?

    De coronacrisis zet het debat over steun aan de (arme) zuidelijke eurolanden opnieuw op scherp. Alle aandacht in Europa gaat momenteel uit naar de ‘oorlog tegen het virus’. Maar tegelijk woedt er een andere, veel oudere, oorlog in Europa: wie draait op voor de kosten? Nog specifieker: zullen rijke landen als Duitsland en Nederland wederom de portemonnee moeten trekken om Italië, Spanje en Frankrijk er bovenop te helpen?