Bestrijding virus gaat nieuwe fase in: Nederlanders moeten thuiswerken, evenementen geschrapt

videoNederlanders moeten afstand nemen om verspreiding van het coronavirus te beteugelen. Werknemers moet zoveel mogelijk thuiswerken, bijeenkomsten met veel mensen zijn taboe, wie verkouden is, moet thuisblijven. Grote (sport)evenementen worden afgelast. Met ongekend ingrijpende maatregelen probeert het kabinet de virusgevolgen te beperken. Scholen blijven open. ‘Nederland is een patiënt die behandeld moet worden'.

 1. LIVE | Kwetsbare jongeren vanaf 12 jaar uitgenodigd voor prik, scherpe daling opnames ziekenhuis
  CORONAVIRUS

  LIVE | Kwetsbare jongeren vanaf 12 jaar uitgeno­digd voor prik, scherpe daling opnames ziekenhuis

  Veel klachten zijn er nog niet, maar reizigersorganisatie Rover ziet wel steeds meer mensen die in trein, bus, tram en metro, hun mondkapje niet dragen. ,,Juist nu het drukker wordt, moeten we dat blijven doen’’, aldus Rover. Onderzoek van het RIVM en het Koninklijk Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum toont aan dat de kans om in een vliegtuig besmet te raken heel klein is. Mede dankzij de geldende maatregelen. Het laatste nieuws rond het coronavirus lees je in ons liveblog. De oudere berichten vind je hier.
 1. LEES TERUG| Eerste scholen morgen dicht, 12 nieuwe besmettingen Rotterdam-Rijnmond, code oranje voor Spanje
  Play

  LEES TERUG| Eerste scholen morgen dicht, 12 nieuwe besmettin­gen Rotterdam-Rijn­mond, code oranje voor Spanje

  De strijd tegen het coronavirus gaat wereldwijd door. Vele landen hebben inmiddels hun grenzen gesloten voor de meeste buitenlanders, of ze gaan dat komende week doen. In Nederland steeg het dodental gisteren tot twaalf. Minister Bruins (Medische Zorg) heeft vanmiddag spoedoverleg met de Federatie Medisch Specialisten over hun oproep om de scholen te sluiten. Mogelijk leidt dat tot nieuwe maatregelen. Volg alles in ons nieuwe liveblog en lees hieronder dit oude terug.