Volledig scherm

Bestuurslid pedoclub klaagt over heksenjacht

Marthijn Uittenbogaard van pedofielenvereniging Martijn vindt dat een heksenjacht op hem is ontstaan. Sinds februari woont Uittenbogaard in Hengelo. De gemeente worstelt met het bestuurslid van de pedoclub. Dat leidt er toe dat burgemeester Frank Kerckhaert deskundigen raadpleegt om eventuele onrust in de stad het hoofd te bieden. Dat schrijft de Twentse Courant Tubantia.

Raadsleden van de Hengelose CDA-fractie vragen aan het college van B en W of maatregelen tegen Uittenbogaard genomen kunnen worden.

Uittenbogaard reageerde op de internetsite tctubantia.nl op talloze reacties van bezorgde Hengeloërs. 'Een pedofiel in de enge zin des woords ben ik niet', zegt hij.

Zwembad
Toen Uittenbogaard begin mei een zwembad  bezocht en daar door badpersoneel werd herkend, trokken medewerkers aan de bel bij de politie. Daarover zegt hij: 'Ik vind dat ik gewoon moet kunnen zwemmen, ook met jonge kinderen. Waarom niet? Ik heb geen wet overtreden.'

Vereniging Martijn kwam enkele jaren geleden in het nieuws in de rechtszaak tegen de veroordeelde pedofiel Geert B.uit Glanerbrug. Martijn zou B. hebben geadviseerd hoe sporen van seksueel misbruik kunnen worden uitgewist. 'Dat is niet gebeurd', zegt Uittenbogaard.

Letselschade-expert Yme Drost uit Hengelo, die de ouders bijstaat van een driejarig slachtoffer van Geert B., vindt dat de vereniging verboden moet worden.

 1. ‘Boeing in 2009 op verzoek van Amerikanen uit de wind gehouden bij crash Schiphol’
  Poldercrash

  ‘Boeing in 2009 op verzoek van Amerikanen uit de wind gehouden bij crash Schiphol’

  Het ongeluk met de Turkse Boeing 737 in 2009 bij Schiphol had een waarschuwing kunnen zijn voor de mankementen die zich later met de Boeing 737 MAX aandienden. Maar informatie die wees op oorzaken is volgens de Amerikaanse krant The New York Times door Nederlandse onderzoekers onder druk van Amerikaanse collega’s niet in het eindrapport gezet. De krant stelt dat de verantwoordelijkheid van het Amerikaanse Boeing destijds ‘opzettelijk is begraven’.
 2. Nieuwe zwaarbewaakte gevangenisvleugel voor topcriminelen 1 maart open

  Nieuwe zwaarbe­waak­te gevangenis­vleu­gel voor topcrimine­len 1 maart open

  Er komt een extra beveiligde afdeling in een gevangenis in Nederland voor zware criminelen bij wie het gevaar bestaat dat ze binnen de gevangenismuren verdergaan met hun criminele praktijken. De nieuwe afdeling moet 1 maart open gaan. ,,Hoe meer van dit soort type gevaarlijke en roekeloze gedetineerden we binnen trekken, hoe meer plekken we hiervoor nodig hebben,” zegt minister Sander Dekker voor Rechtsbescherming.