Nova Adelerhof zet zich in tegen straatintimidatie.
Volledig scherm
PREMIUM
Nova Adelerhof zet zich in tegen straatintimidatie. © Jan de Groen

Betasten, nafluiten en achtervolgen: Nova (16) wordt dagelijks lastiggevallen door mannen

Nafluiten, roepen, achtervolgen en zelfs betasten: voor Nova Adelerhof (16) uit Rotterdam-Overschie is straatintimidatie al jaren dagelijkse kost. En voor de meiden om haar heen is het volgens de tiener niet anders. ,,Bij aanraken trek ik de grens, daar word ik zo ontzettend boos van.” 

77 reacties

 • FRANCOIS VAN BOXSOM

  1 maand geleden
  Ook in Belgische scholen worden meisjes dagelijks seksueel geīntimideerd door hoofdzakelijk allochtone jongens. De leerkrachten en directie laten (m)achteloos begaan. Het is hun ‘cultuur’…, we kunnen er niets aan doen…,je moet dat negeren.
 • michel van dam

  1 maand geleden
  Leer boksen kind, nu kan het nog!
 • Erik Berendsen

  1 maand geleden
  Willem Schefferlie, waarom voel je je gedwongen om een onbekende complimenten te geven? Heeft diegene daarom gevraagd? En wat denk je dat er bij vrouwen door het hoofd gaat als een wildvreemde zich weer eens moet laten horen? Anderen groeten op straat is gezellig. Selectief vrouwen "complimenteren" moet je gewoon niet doen.
 • P. Tettert

  2 maanden geleden
  Het is iets van alle tijden, dat naroepen en fluiten. Bouwvakkers konden er vroeger geen genoeg van krijgen. Tegenwoordig mag dit van hun baas niet meer geloof ik. Het verschil met vroeger is dat nu in bv. Rotterdam en dorpen in omgeving grotere groepen jonge mannen ‘s avonds op straat “leven”. Vanuit hun culturele achtergrond gezien is dit logisch. Dat voelt echter wel bedreigender voor vrouwen, in ieder geval voor mij. Gelukkig ben ik niet meer zo knap als vroeger, dat scheelt ook haha 😂!!
 • gert meijboom

  2 maanden geleden
  In een ver verleden hebben mariniers of commando's de dam in Amsterdam schoon geveegd toen daar de respectievelijke vriendinnen en verloofdes op een vergelijkbare manier werden bejegend. Mocht natuurlijk niet, maar heeft wel geholpen. Zit er niet een marinierskazerne in Rotterdam? Je kunt wel 72 keer zeggen hoe erg het is maar ik geloof niet dat er ook maar 1 is die dit artikel zal lezen en denken, weet je wat, gaan we niet meer doen.