Volledig scherm
Koningin Beatrix streelt een paard tijdens Koninginnedag in Middelburg in 2010. © ANP

Beveiligers van Beatrix lopen vast op Wassenaars strand terwijl prinses op paard zit

Een beveiligingsauto van het Koninklijk Huis is zaterdagochtend op de Wassenaarseslag in Wassenaar vast komen te zitten in het zand, terwijl deze achter een paardrijdende prinses Beatrix aanreed. Dat meldt het Leidsch Dagblad.

De wagen, een donkerkleurige terreinwagen van Toyota, reed op gepaste afstand achter de prinses aan toen deze vast kwam te zitten in het zand. 

Geen kant op

De auto kon geen kant meer op. Een toegesnelde brandweerwagen moest het voertuig uiteindelijk lostrekken. Waar de prinses op dat moment was, is niet bekend.

Het is geen geheim dat prinses Beatrix regelmatig in de vroege ochtend met een van haar paarden op de Wassenaarseslag te vinden is. Maar het wordt vanzelfsprekend niet door de RVD gecommuniceerd. 

Koninklijke stallen

De paarden van Beatrix (het is niet bekend hoeveel het er zijn) verblijven in de koninklijke stallen en worden soms ook ingezet tijdens Prinsjesdag. Als de paarden met pensioen mogen, gaan ze indien er voldoende ruimte is en er niet verbouwd wordt, naar hun laatste stal op Paleis Het Loo in Apeldoorn.

Volledig scherm
Beatrix en Claus te paard. © ANP
Volledig scherm
Prinses Beatrix. © ANP
  1. Bekende boerenactivist zat in trekker die levensgevaarlijke situatie veroorzaakte

    Bekende boerenacti­vist zat in trekker die levensge­vaar­lij­ke situatie veroorzaak­te

    Bij het uit de hand gelopen boerenprotest in Groningen is Arjen Schuiling, een van de bekendste boerenactivisten van Nederland, vandaag betrokken geraakt bij een levensgevaarlijk incident. Schuiling zat als bijrijder in een tractor die diverse hekken omver ramde en bijna een fietser omver reed. De organisator van het Malieveldprotest betuigt spijt. ,,Ik had uit moeten stappen of eerder in moeten grijpen”, zegt hij tegen deze nieuwssite.