Volledig scherm
PREMIUM
Voor bewoners van de kliniek is het nog steeds relatief eenvoudig om aan drugs te komen. © ANP

Bewoner FPA-kliniek: Speed werd mij per post toegezonden

Kliniek Michael P.Uit onderzoek van deze krant blijkt dat in de kliniek van Michael P. drugsgebruik nog aan de orde van de dag is. Bovendien blijven behandelingen uit, zeggen patiënten.

Het drugsgebruik is ondanks een verbeterplan van de kliniek niet verminderd, zegt een van de cliënten. ,,Het enige wat is veranderd, is dat de dealers hier niet meer op het terrein rondlopen. Daar speelt de nieuwe beveiliging een rol in. Tegenwoordig pakt iedereen de trein naar Bilthoven om daar drugs te halen. Speed werd mij per post toegezonden. Ook het gebruik van en de handel in ritalin is aan de orde van de dag.”

De handel in ritalin is opvallend, omdat Michael P. naar eigen zeggen tien tot vijftien pillen ritalin had gebruikt op de dag dat hij Anne Faber om het leven bracht. Destijds kocht hij in de kliniek pillen voor 30 cent per stuk. Die handel zou nog steeds bestaan, verklaren patiënten. ,,Voor patiënten bij wie geen adhd is vastgesteld en die geen ritalin nodig hebben, heeft het gebruik van ritalin dezelfde oppeppende effecten als het gebruik van speed. En het is sneller uit je bloed, dus dat heeft zeker voordelen”, zegt een patiënt.

  1. Hoe twee doodnormale mannen als royals trouwden: ‘Zelfs Marijke Helwegen keek haar ogen uit’
    PREMIUM

    Hoe twee doodnorma­le mannen als royals trouwden: ‘Zelfs Marijke Helwegen keek haar ogen uit’

    In luxe en weelde trouwen als Willem-Alexander en Máxima of als Harry en Meghan: voor veel mensen slechts een droom, maar voor twee doodnormale, jonge mannen werd het toch echt werkelijkheid. Rotterdam was donderdag het decor van een spektakel dat zijn weerga niet kende, inclusief een koninklijke escort, elegante kostuums en een bonte verzameling van BN’ers. ,,Het was sprookjesachtig, liefdevol, heerlijk over de top, maar bovenal: perfect.”