Aanwonenden van het Kloosterpad in Babberich klagen over trillingen in hun nieuwbouwhuizen. Vlnr: Rachel, Daniël Wassenaar, Björn en Jeanine van Kooten, Lindsey en Jerom Gerritsen, Shirley en Jasper Pouwels.
Volledig scherm
PREMIUM
Aanwonenden van het Kloosterpad in Babberich klagen over trillingen in hun nieuwbouwhuizen. Vlnr: Rachel, Daniël Wassenaar, Björn en Jeanine van Kooten, Lindsey en Jerom Gerritsen, Shirley en Jasper Pouwels. © Jan Ruland van den Brink

Bewoners nieuwbouwwijk klagen over trillingen door Betuweroute: ‘Het hele bed schudt’

Bewoners van vijf gloednieuwe woningen in het Gelderse Babberich liggen te schudden in hun bed als er een trein over de Betuweroute dendert, zeggen ze. De huizen zijn nog geen half jaar geleden opgeleverd.

 1. Predikant niet welkom aan ziekenhuisbed: ‘Te gek voor woorden’
  PREMIUM

  Predikant niet welkom aan ziekenhuis­bed: ‘Te gek voor woorden’

  Als predikant Sjaak Weststrate uit Heerde een ernstig ziek gemeentelid wil bezoeken in het Isala in Zwolle krijgt hij te horen dat hij alleen nog welkom is als hij tijdens bezoekuren en in plaats van familie komt. Niet menselijk, vindt Weststrate. Maar ook onterecht, volgens minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid heeft een patiënt in het ziekenhuis namelijk altijd recht op bezoek van een geestelijk verzorger.
 1. Explainer: Dit is waarom de Britse coronavariant alle alarmbellen af laat gaan
  Play

  Explainer: Dit is waarom de Britse coronavari­ant alle alarmbel­len af laat gaan

 2. Meerdere doden door brand grootste vaccinproducent ter wereld
  Play

  Meerdere doden door brand grootste vaccinpro­du­cent ter wereld