Bibberende studenten door hoge energiekosten: ‘Huisbazen zetten verwarming ineens lager’

met videoStudenten zitten massaal in de kou door de opgelopen energietarieven, leert een rondvraag van deze krant. Huisbazen zetten de verwarming extreem laag of er ontstaan ruzies binnen studentenhuizen over wat een acceptabele leeftemperatuur is.

44 reacties

 • f f

  2 maanden geleden
  Hoi even gekeken bij 2 landen nl Eneco België en Eneco Nederland uitgaan van 1100 kuub gas en 1250 KWh stroom de kosten per maand in Eneco België is Euro 88,14 en Eneco Nederland Euro 357,27 berekening Nederland via gaslicht en website Eneco België. Het is NIET te bevatten dat de verschillen zo enorm groot zijn. F.X.Kuyl
 • marian Vroede

  2 maanden geleden
  @jan van Blitterswijk Helemaal waar. Het zou een goed idee zijn als ze gaan demonstreren. Kaag zei "We kunnen niet meer alle problemen oplossen van mensen". Ze hebben zélf voor deze energie crisis gezorgd in de weet dat het grote consequenties voor burgers zou hebben zónder dat dezen er ook maar iets over te zeggen hadden. Ze hadden in roebels kunnen betalen. Heel de economie gaat eraan. Ik durf de verwarming ook niet aan te zetten. Het is van de zotte.
 • jan van Blitterswijk

  2 maanden geleden
  Ook nog dit ,ieder nadeel heeft z’n voordeel. De bibberende student zal nu minder snel z'n kratjes pils in huis willen halen omdat een koud biertje in een koud huis bijgevolg niet is te doen. De vele euro’s die zodoende worden uitgespaard moeten niet aan verwarming worden besteed i.v.m. een dreigende vicieuze cirkel.
 • C.J.H. PIETERSE

  2 maanden geleden
  @M. Waarhold: Precies: dat vind ik 't allerergste, zoals u schrijft "We zijn allemaal oplossingen a.h. zoeken voor 'n situatie die niet zo hoeft te zijn": met dank aan 't huidige kabinet, maar eigenlijk al vanaf Wim Kok: de ex-vakbondsman v. wie "gewone" mensen verwachtten dat er 'n goed sociaal beleid zou worden gevoerd, maar die met zijn zg. Derde Weg de USA/VK-weg op ging, uitgaande v.d. onjuiste gedachte dat de "verheffing" v. d. arbeiders was voltooid; die zouden zich voortaan prima redden.
 • jan van Blitterswijk

  2 maanden geleden
  Och arme opkamers wonende studenten! Ze moeten hun beklag doen daar waar de beslissing is genomen om geen verdere gebruik te maken van het goedkope Russische aardgas. Ze moeten demonstreren op het Binnenhof of voor de Amerikaanse Ambassade. De VS heeft Duitsland gechanteerd met strafmaatregelen indien zij Gazprom de exploitatievergunning voor Nord-Stream2 zouden verlenen. Nu liggen 1 & 2 in puin en de daders liggen op het kerkhof. Dus beste klagers op naar Den Haag in een heerlijk warme trein.
 1. Zeven huizen onbewoonbaar na grote brand Arnhem, nablussen kan nog uren duren
  met video

  Zeven huizen onbewoon­baar na grote brand Arnhem, nablussen kan nog uren duren

  Zeven woningen in de De Wiltstraat in Arnhem zijn voorlopig onbewoonbaar na de grote brand die dinsdagmorgen vroeg uitbrak in de wijk Sint Marten. Twee huizen zijn volgens de brandweer volledig verwoest en de vijf andere huizen hebben zeer zware schade opgelopen. De ongeveer honderd bewoners van een huizenblok dat wegens de brand ontruimd moest worden mogen in de loop van dinsdagavond weer naar huis, maar de zeven panden blijven voorlopig gesloten, aldus de gemeente. De basisschool in de wijk gaat woensdag weer open.