Volledig scherm
Hovenier Ronald Molenaars verruilde Beverwijk twaalf jaar geleden voor Curaçao omdat hij ‘beter weer’ wilde. © Facebook

Bij doodgeschoten Ronald (53) op Curaçao was onlangs al ingebroken

De Nederlandse hovenier die gisteren werd doodgeschoten op Curaçao was eind april al het slachtoffer van een inbraak. Dat verklaart een schoonzus tegenover deze site. Ze omschrijft Ronald Molenaars als een vrolijk en bijzonder optimistisch iemand. ,,Dat maakt dit drama extra zuur’’, zegt ze vechtend tegen de tranen.

Haar man, een van de vier broers van het slachtoffer, vernam het nieuws over de tragische dood van Ronald gisteren via diens ex-vriendin. ,,Zij woont afwisselend in Nederland en Curaçao. Haar (volwassen) kinderen hadden Ronalds lichaam geïdentificeerd’’, verzucht de schoonzus.

De nabestaanden weten evenveel over het drama als de lokale media, vervolgt de vrouw. ,,Ons is verteld dat Ronald vermoedelijk om het leven kwam bij een gewapende overval bij zijn Chinese buurman. Vier gewapende en gemaskerde mannen drongen diens woning binnen tegen het ochtendgloren. Er zou een gevecht zijn ontstaan waarbij iemand gewond raakte. Daarna forceerden de overvallers de deur van de ernaast gelegen woning van Ronald. Hij werd wakker van het lawaai, ging kijken en werd doodgeschoten’’, zegt de vrouw terugblikkend.

Quote

Hij werd wakker van het lawaai, ging kijken en werd doodgescho­ten

Schoonzus

Puinhoop

Haar zwager en de Chinese buurman deelden volgens haar een oprit. ,,Ze woonden in afzonderlijke huisjes. De Chinees aan de rechterkant van de oprit, Ronald links. In zijn woning was op donderdag 25 april al ingebroken, zo vertelde hij me vijf dagen later via WhatsApp. De inbraak vond overdag plaats. Of de inbreker(-s) iets meenam(-en)? Geen idee. Ronald zei alleen dat hij bij thuiskomst een grote puinhoop aantrof.’’

Molenaars runde op het Caribische eiland Lili Gardens, een bedrijf gespecialiseerd in tuinaanleg en -onderhoud. Hij runde eerder een hoveniersbedrijf in Beverwijk, zegt zijn schoonzus. ,,Omdat hij beter weer wilde, verruilde hij Nederland twaalf jaar geleden voor Curaçao.’’

Het goede 

De hovenier woonde alleen en laat geen kinderen na. De schoonzus omschrijft haar overleden zwager als iemand die altijd vrolijk was en bijzonder optimistisch. ,,Ronald zag overal het goede van in. Dat maakt dit drama extra zuur. Waarom hij?’’, klinkt het snotterend.