Bij zeven op de tien bedrijven brandt het licht ook ‘s nachts: ‘Onbegrijpelijk’

VIDEORuim zeven op de tien bedrijven laten ‘s nachts de lichten branden, terwijl dat niet per se nodig is. Dat stellen de Nederlandse Natuur- en Milieu Federaties (NMF's) op basis van eigen onderzoek bij 1588 bedrijfspanden in het hele land. Volgens de federaties zouden lichtsensoren voor een enorme energiebesparing kunnen zorgen.

33 reacties

 • Anneke Roemer

  1 jaar geleden
  Ja doe dat licht alsjeblieft uit!!! En ook gelijk de deuren dicht, dat bespaart ook energie. Thuis laat je toch ook niet alle lichten aan ‘s nachts, en deuren geopend overdag?
 • JOHN MULDER

  1 jaar geleden
  John Mulder Kijk ook eens naar onze snelwegen en de straatverlichting. Met zeer simpele middelen kan er een dimmer geplaatst worden tussen bepaald tijdstippen. Of slimme palen die pas aangaan als er verkeer aankomt.
 • van Bergen

  1 jaar geleden
  Zeven op de tien bedrijven laten de lichten branden? Nou, die andere drie moet je met een lichtje zoeken zeker . .
 • p.a. scheffer

  1 jaar geleden
  Als dan ook ‘s winters de winkels hun deuren dicht houden i.p.v. een warmte-gordijn te installeren, wordt er pas veel energie bespaard.
 • Ben Strijker

  1 jaar geleden
  Er is een verschil tussen het licht aan hebben en HET LICHT AAN HEBBEN. Als je vooraan je winkel wat lampen hebt branden zodat als er mensen langs lopen zij kunnen zien wat er is en de camera's je kunnen zien is oké. Maar de gehele winkel, vitrines, reclame borden en de gehele disco(kerst) verlichting is 's nachts niet nodig.