Bij zeven op de tien bedrijven brandt het licht ook ‘s nachts: ‘Onbegrijpelijk’

VIDEORuim zeven op de tien bedrijven laten ‘s nachts de lichten branden, terwijl dat niet per se nodig is. Dat stellen de Nederlandse Natuur- en Milieu Federaties (NMF's) op basis van eigen onderzoek bij 1588 bedrijfspanden in het hele land. Volgens de federaties zouden lichtsensoren voor een enorme energiebesparing kunnen zorgen.

34 reacties

 • Anneke Roemer

  1 maand geleden
  Ja doe dat licht alsjeblieft uit!!! En ook gelijk de deuren dicht, dat bespaart ook energie. Thuis laat je toch ook niet alle lichten aan ‘s nachts, en deuren geopend overdag?
 • JOHN MULDER

  1 maand geleden
  John Mulder Kijk ook eens naar onze snelwegen en de straatverlichting. Met zeer simpele middelen kan er een dimmer geplaatst worden tussen bepaald tijdstippen. Of slimme palen die pas aangaan als er verkeer aankomt.
 • Marco S. Zelf

  1 maand geleden
  Ik begrijp dat wel. De overheid is door overmatige bezuinigingen niet in staat bedrijven en woningen beter te beschermen tegen inbraak. Het enige wat zij doen is adviseren de boel op slot te doen en een lichtje aan te laten. Nou, dan doen we dat toch ook bij de bedrijven?
 • van Bergen

  1 maand geleden
  Zeven op de tien bedrijven laten de lichten branden? Nou, die andere drie moet je met een lichtje zoeken zeker . .
 • p.a. scheffer

  1 maand geleden
  Als dan ook ‘s winters de winkels hun deuren dicht houden i.p.v. een warmte-gordijn te installeren, wordt er pas veel energie bespaard.
 1. Nieuw Nederlands onderzoek: mensen met diabetes hebben lagere levensverwachting

  Nieuw Nederlands onderzoek: mensen met diabetes hebben lagere levensver­wach­ting

  De levensverwachting van mensen met diabetes is flink korter dan die van mensen zonder de ziekte. Dat meldt het Diabetes Fonds op basis van een studie door onderzoeksinstituut Nivel en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Het is volgens het fonds de eerste keer dat is gemeten hoeveel diabetici in Nederland overlijden. ,,Of je nu diabetes type 1 of type 2 hebt, de kans op overlijden is groter”, concludeert het fonds.