De Bijenkorf aan de Coolsingel in Rotterdam.
Volledig scherm
De Bijenkorf aan de Coolsingel in Rotterdam. © AD

Bijenkorf sluit per direct alle winkels vanwege coronavirus

Winkelketen de Bijenkorf sluit per direct de deuren van al zijn winkels vanwege het nieuwe coronavirus. Op dit moment kan het winkelbedrijf de veiligheid en gezondheid van klanten en medewerkers niet meer voldoende garanderen, zo staat in een verklaring. Ook wil de keten verdere verspreiding van het virus voorkomen.

De sluiting is volgens de Bijenkorf tot nader order. De webwinkel van het warenhuis blijft wel geopend. ,,De gezondheid en veiligheid van onze medewerkers en klanten hebben altijd onze prioriteit. Daarom zijn wij na de afweging van verschillende factoren tot de conclusie gekomen dat het beter is onze winkels per direct te sluiten”, aldus ceo Giovanni Colauto.

De Bijenkorf heeft in zeven steden in Nederland een winkel, waaronder in Rotterdam, Den Haag en Amsterdam. Verder heeft de Bijenkorf een distributiecentrum in Tilburg. Bij het bedrijf werken in totaal 3000 werknemers.

IKEA

De Bijenkorf is niet het enige warenhuis dat de deuren sluit vanwege de coronacrisis. Veel winkels gaan dicht of sluiten eerder. Ook meubelgigant IKEA gaat voorlopig dicht. Tot minimaal 6 april zijn bezoekers niet welkom in de dertien vestigingen in ons land. Online bestellen en het afhalen van producten blijft wel mogelijk. Voor de bezorgers en monteurs van meubelen en de installateurs van keukens en badkamers zijn extra maatregelen genomen voor wat betreft de veiligheid. Wat die precies inhouden, heeft IKEA niet bekendgemaakt.

Bekijk hieronder al onze video’s over het coronavirus:

  1. Hoofdconductrice ‘kookt van woede’ nadat reiziger op haar spuugt in trein: ‘Ik pik dit niet meer’

    Hoofdcon­duc­tri­ce ‘kookt van woede’ nadat reiziger op haar spuugt in trein: ‘Ik pik dit niet meer’

    Een hoofdconductrice is deze week in de trein ter hoogte van Eindhoven belaagd door een reiziger die weigerde anderhalve meter afstand te bewaren. De man spuugde richting haar gezicht en wist vervolgens te ontkomen. Een woordvoerder van de Nederlandse Spoorwegen bevestigt het incident vandaag en zegt het onacceptabel te vinden. ,,Onze mensen verdienen het niet zo behandeld te worden.”