Volledig scherm
De Barcaccia-fontein aan de voet van de Spaanse Trappen © ANP

Bijna 7000 euro voor herstel Romeinse fontein

De initiatiefnemers van de Nederlandse benefietactie Wij Zijn Romeinen bieden vandaag bijna 7000 euro aan aan de Romeinse wethouder van Cultuur, Giovanna Marinelli. Het bedrag is het resultaat van een inzamelingsactie in reactie op de vernielingen in Rome na de wedstrijd AS Roma - Feyenoord in maart.

Relschoppers vernielden toen onder meer de net gerestaureerde Barcaccia-fontein aan de voet van de Spaanse Trappen in het centrum van de Italiaanse hoofdstad.

Wij Zijn Romeinen, een initiatief van het tijdschrift Roma Aeterna en Stichting Zenobia, in samenwerking met weblog Orpheus kijkt om, organiseerde onder meer een benefietavond in het Allard Pierson Museum in Amsterdam. Er werd precies 6813,08 euro opgehaald. Het bedrag eindigt op 8 eurocent, omdat een Feyenoordsupporter een symbolisch bedrag stortte. Het bedrag 19,08 euro refereert aan het oprichtingsjaar van de Rotterdamse club (1908).

Roma Aeterna is een nieuw Nederlands tijdschrift over Rome, gemaakt door jonge wetenschappers en liefhebbers van de Eeuwige Stad.