Volledig scherm
Theo Janssen (links) in de auto bij Andy van der Meyde.

‘Bijna dichtgegroeide’ oud-voetballer Theo Janssen heeft batterijen uit weegschaal gehaald

Theo Janssen heeft de mooiste momenten van zijn voetbalcarrière beleefd bij FC Twente. Dat zegt de inmiddels iets aangekomen Janssen in de YouTube-serie 'Bij Andy in de Auto’. ,,Mijn weegschaal? Daar heb ik de batterijen uitgehaald.”

De 37-jarige oud-voetballer is naar eigen zeggen ‘bijna dichtgegroeid’ nadat hij gestopt is met roken. De voormalige sterspeler van FC Twente nam dat besluit een half jaar geleden, nadat hij zelf bij de actie Alpe d’HuZes was wezen kijken. ,,Het stoppen gaat goed, maar in het nieuwe jaar ga ik ook weer meer sporten. Ik ben bijna dichtgegroeid, haha. Mijn weegschaal? Daar heb ik al maanden niet meer opgestaan, heb de batterijen eruitgehaald.”

Janssen blikte bij Andy van der Meyde in de auto terug op z'n carrière en vooruit op het boek dat dit jaar over hem verschijnt. Samen met schrijver Marcel van Roosmalen werkte Janssen aan het werk dat volgende maand verschijnt.

Over het roken - dat Janssen ook deed tijdens zijn loopbaan - zegt hij:  “Ik stond elke week met een andere speler uit de eredivisie buiten te roken na de wedstrijd. Het gebeurde gewoon heel veel. Alleen van niemand wisten ze het, van mij wel.”

‘Met 15 man stappen in Merlijn’

De Arnhemmer - die tegenwoordig assistent-trainer is bij Vitesse onder 19 - kijkt vooral met veel plezier terug op zijn tijd in Enschede.

“FC Twente was de mooiste tijd uit mijn carrière. Alleen de supporters, het enthousiasme van die mensen. En ik ben er tweede, eerste en tweede van Nederland geworden. Twente was gewoon top. We hadden ook een leuke ploeg. Op zaterdagavond na de wedstrijd gingen we vaak stappen bij Merlijn in Hengelo, dan ging er gewoon 15 man mee. De eerste ging om 02.00 uur naar huis,  de rest bleef tot het einde.”

Bekijk hier de volledige uitzending:

Volledig scherm
Theo Janssen © screenshot