In april 1983 schoot Cevdet Yilmaz zes mensen neer in café ‘t Koetsiertje in Delft. De rechter legde hem een levenslange gevangenisstraf op. Vandaag vraagt hij voor de 13e keer om gratie.
Volledig scherm
PREMIUM
In april 1983 schoot Cevdet Yilmaz zes mensen neer in café ‘t Koetsiertje in Delft. De rechter legde hem een levenslange gevangenisstraf op. Vandaag vraagt hij voor de 13e keer om gratie. © videostill

Bijna was zesvoudig moordenaar Yilmaz vanmorgen van zijn meldplicht af

Zesvoudig moordenaar Cevdet Yilmaz kreeg vandaag bijna zijn zin: de voorzieningenrechter deed de advocaten van de Nederlandse staat het voorstel om de meldplicht van de man die in 1983 een compleet café overhoop schoot, voorlopig te laten stoppen. Maar de minister houdt voet bij stuk: levenslang is levenslang.

  1. ‘Volgens minister kán Koetsiertje-moordenaar op vrije voeten komen... Maar het móet niet’

    ‘Volgens minister kán Koetsier­tje-moordenaar op vrije voeten komen... Maar het móet niet’

    Minister Sander Dekker van Rechtsbescherming wees het gratieverzoek van ‘Koetsiertje-moordenaar’ Cevdet Yilmaz kort geleden opnieuw af omdat in de wet staat dat gratie verlenen ‘kan’, maar niet dat het ‘moet'. ,,Toch is een grote stap vooruit gerealiseerd, want de minister erkent wel dat verdere tenuitvoerlegging van de levenslange straf geen doel meer dient,” zegt advocaat Romke Wybenga van Yilmaz.