In Nordhorn is een wolvin gesignaleerd.
Volledig scherm
PREMIUM
In Nordhorn is een wolvin gesignaleerd. © Leo Linnartz

Bioloog maakt zich zorgen: ‘Wolven laten zich echt niet stoppen door een hekje’

Veluwse wolven nemen steeds vaker schapen te grazen. En dat wordt de komende tijd alleen maar erger, voorspelt bioloog Diederik van Liere uit Almen. ,,Deze wolven laten zich niet stoppen door een hekje.’’ Maar wat kunnen we dan wel doen? Van Liere denkt de sleutel te hebben, maar vangt bot met zijn ideeën.

Diederik van Liere (61, Almen) is gedragsbioloog. Hij promoveerde aan de Wageningen Universiteit op diergedrag. Anders dan populatiebiologen kijkt Van Liere als gedragsbioloog hoe een individueel dier overleeft, in plaats van een soort. Hij werkte na zijn promotie korte tijd bij de Dierenbescherming, maar begon in 2001 voor zichzelf. 

  1. Bizar jubileum: Bijenkorf bestaat 150 jaar, maar winkels zijn gesloten
    PREMIUM

    Bizar jubileum: Bijenkorf bestaat 150 jaar, maar winkels zijn gesloten

    De Bijenkorf, ’s lands laatste volledige warenhuis, bestaat dit jaar 150 jaar. Wat een groot winkelfeest had moeten worden, lijkt door de coronacrisis uit te draaien op een deceptie. Ga maar na: in de 150-jarige historie van de Bijenkorf is het nooit eerder voorgekomen dat de winkels zo lang dicht waren. ,,We zijn één keer een halve dag gesloten geweest tijdens de februaristaking in 1941’’, aldus een woordvoerder.