Volledig scherm
De bitcoin won dinsdag aan waarde en doorbrak kortstondig de grens van 5000 dollar. Daarmee noteerde de digitale munteenheid op het hoogste niveau sinds november vorig jaar. Ook andere cryptomunten veerden op. © ANP XTRA

Bitcoin heeft stijgende lijn weer te pakken

De bitcoin lijkt de stijgende lijn weer te pakken te hebben. De populaire cryptomunt doorbrak vandaag even kortstondig de grens van 5000 dollar en schommelt nu rond de 4800 dollar. Dat is een stijging in waarde van ongeveer vijftien procent. De bitcoin stond lang op een laag niveau. 

De koersstijging van vandaag is de grootste sinds het laatste kwartaal van 2017, de koers tikte even de 5000 dollar aan en dat is het hoogste niveau in vier maanden tijd. De bitcoin heeft het lang moeilijk gehad, onder meer omdat steeds meer overheden lieten weten de cryptomunt te willen reguleren. 

De koers van cryptomunten blijft onvoorspelbaar.  Rond de jaarwisseling van 2017 naar 2018 noteerde een bitcoin bijvoorbeeld tegen de 20.000 dollar, terwijl de ether piekte op ruim 1400 dollar.

Kijk hier waarom je een bitcoin geen geld kunt noemen:

  1. Vader Ruinerwold door gezondheidsproblemen niet in rechtbank, zaak vandaag verder

    Vader Ruinerwold door gezond­heids­pro­ble­men niet in rechtbank, zaak vandaag verder

    Bij de rechtbank in Assen vindt vandaag een eerste inleidende zitting plaats tegen Gerrit-Jan van D. en Joseph B., de verdachten in de geruchtmakende zaak rond het gezin in Ruinerwold. Van D. (67) zou zes van zijn kinderen jarenlang van hun vrijheid hebben beroofd en elk contact met de buitenwereld hebben verboden. In oktober kwam het op het oog bizarre bestaan van het geïsoleerd levende gezin aan het licht. De zaak haalde volop de internationale pers.