Bizarre inhaalactie vrachtwagen op N36 wekt woede weggebruikers

VideoEen video waarin te zien is hoe een vrachtwagen op de N36 een andere vrachtwagen inhaalt, zorgt voor boze reacties op sociale media. Het loopt goed af, maar een tegenligger kan maar nét worden ontweken.

Op de beelden is te zien hoe een truck met een buitenlandse kentekenplaat een collega van een Nederlands bedrijf inhaalt in een bocht. De inhalende vrachtwagen gaat daarbij over een doorgetrokken streep. 

Getoeter

Een automobilist die tegemoetkomt, ziet de inhaalactie. Er klinkt geluid, vermoedelijk getoeter. Onduidelijk is vanuit welk voertuig. Het loopt goed af; de vrachtwagen kan net op tijd weer naar rechts.

Het bijna-ongeluk gebeurde tussen Westerhaar en de Witte Paal in de provincie Overijssel, vlak voor het bordje waarop ‘Gemeente Hardenberg’ staat. De video is gemaakt door een weggebruiker die achter de vrachtwagens reed. De beelden zijn vervolgens verspreid via sociale media, zoals Facebook. In de reacties spreken mensen schande van de actie van de inhalende trucker. 

Veiliger

De gevaarlijke inhaalactie is voor zover bekend het eerste bijna-ongeluk op de vernieuwde N36. De weg is pasgeleden verbreed; het asfalt is 40 centimeter breder dan voorheen. In het verleden kwamen weggebruikers die uitweken met de banden in het gras, nu  liggen daar grasbetonstenen. Aan de zijkant van het asfalt is bovendien ribbelmarkering aangebracht, die bestuurders waarschuwen zodra zij van het asfalt raken.

Het veiliger maken van de N36 gebeurt in fases. Op 3 september gaat de volledig gerenoveerde N36 officieel open.

Volledig scherm
Een witte vrachtwagen haalt een blauwe vrachtwagen in, terwijl een tegenligger nadert. © Screenshot video
  1. IS wil buitenpost in Europa ‘om te helpen bij aanslagen’

    IS wil buitenpost in Europa ‘om te helpen bij aanslagen’

    Het aantal jihadistische aanslagen mag dan afnemen; de dreiging blijft onverminderd groot, ook nu het Kalifaat is ingestort. Zo wil IS opnieuw een ‘external relations office’ openen in Europa, een buitenpost die terroristen moet helpen bij het plannen en plegen van aanslagen. Daarbij zijn er in Nederland tientallen ‘jihadgezinnen’ waarbij zeker een ouder het extremistische gedachtegoed aanhangt. Hun kinderen vormen een potentieel gevaar.