Het beeld van kunstenaar Albert Aukema bij het Martini Ziekenhuis in Groningen.
Volledig scherm
Het beeld van kunstenaar Albert Aukema bij het Martini Ziekenhuis in Groningen. © Albert Aukema

Bizarre kunstrel Martini Ziekenhuis Groningen: beeld mag toch blijven staan

Het bronzen beeld van een zwangere vrouw die twee kinderen tegen haar borst houdt, mag toch blijven staan in de tuin van het Martini Ziekenhuis. Na klachten wilde het ziekenhuis het beeld verwijderen, waar de kunstenaar faliekant op tegen was. Het beeld is nu gedraaid. ,,We hopen dat het hiermee is opgelost", aldus het ziekenhuis.

76 reacties

 • L. Koenraad

  7 maanden geleden
  Mensen moeten eens leren lezen, ik citeer "Aukema legt graag uit wat zijn werk betekent. ,,Het staat voor moederliefde. Je ziet een moeder, een zwangere vrouw, die op haar knieën twee kinderen tegen haar borst drukt. Het beeld staat voor fertiliteit en is allesbehalve seksueel.” Er is dus helemaal geen sprake van BORSTVOEDING!!! maar van omhelzing van de kinderen LEZEN mensen voor U reageert.
 • Joost Delft

  7 maanden geleden
  Als je op deze manier borstvoeding zou geven in het openbaar zou je binnen 15 minuten opgehaald worden door de politie. Ik heb helemaal niks tegen naakt en ben allesbehalve preuts, maar ik vind het maar een onsmakelijk beeld en een uiterst vreemde positie.
 • Gerrit Kassies

  7 maanden geleden
  Gerrit Kassies. Stel dat het beeld zou zou voorstellen dat iemand oraal bevredigd zou worden, op televisie worden we er toch mee overgoten! Maar hier is duidelijk te zien dat het om kinderen gaat en een vrouw. Volgens bartje zou de vrouw op de knieën moeten zitten. Of heb ik wat gemist?!
 • Anoniem

  7 maanden geleden
  J.Brink Hoe ziek kunnen mensen zijn om zo iets te denken???
 • Gerrit Kassies

  7 maanden geleden
  Gerrit Kassies. Aukema had moeten zeggen mijn inziens: Het blijft zoals het is, of ik haal alles weg. Nu wordt er toch weer enegzins toegegeven aan "klagers" Alles of niets!