Volledig scherm
De oproep van discotheek Aspen Valley op Facebook © Facebook

Eigenaar disco Arnhem: uitnodiging wereldrecord bierdrinken is grap

UpdateRonduit bizar, levensgevaarlijk en schandalig. Een oproep van de Arnhemse discotheek Aspen Valley op Facebook om het wereldrecord bierdrinken te verbeteren, valt niet bij iedereen in goede aarde. ,,Dit gaat alle fatsoensnormen te buiten.’’ Eigenaar Khalid Oubaha beweert dat het gaat om een grap. 

'Het wereldrecord bier drinken staat op 119 glazen bier in slechts 6 uur. Het record staat al sinds 1993 op naam van André ‘the Giant’. Wie denkt dit beter te kunnen?' Met deze woorden kondigde Aspen Valley het feestje Brainwash aan, dat gisteren op de Korenmarkt plaatsvond.

Medewerkers van de discotheek hebben het bericht zonder medeweten van de eigenaar geplaatst, zegt Oubaha. ,,Helaas is dit niet duidelijk overgekomen en is de tekst door velen opgevat als uitnodiging tot overmatig alcoholgebruik.’’ Zo is het bericht volgens hem 'absoluut niet bedoeld'. ,,In Aspen Vallley kom je voor de gezelligheid. Niet om dronken te worden. Ik ben voorstander van verantwoord alcoholgebruik en we houden ons aan alle regels op dit gebied.’’ Oubaha biedt zijn excuses aan aan mensen die zich aan de inhoud hebben gestoord.

Quote

We gaan onderzoeken of Aspen Valley in dit concrete geval in overtreding is.

Volgens de facebookpost zou een biertje je die avond 1,40 euro kosten. Daarmee is de populaire discotheek wellicht in overtreding. De gemeente Arnhem treedt namelijk streng op tegen horecaondernemers die alcohol voor spotprijzen aanbieden. Zo is het happy hour - twee drankjes voor de prijs van één - sinds 2013 verboden. Daarnaast mogen kroegen en discotheken maximaal 40 procent korting geven op alcoholische versnaperingen. 

Onderzoek

,,We gaan onderzoeken of Aspen Valley in dit concrete geval in overtreding is,’’ laat Arndt Stroink weten. Als veiligheidsmanager van de gemeente Arnhem liet hij via Twitter al weten niet blij te zijn met de oproep van Aspen Valley.

De discotheek kan sowieso een brief van de gemeente Arnhem verwachten. ,,Want los van de regelgeving bestaat er ook nog een morele plicht. Een uitnodiging om 119 bier op één avond te drinken: dat is natuurlijk alles behalve verantwoord ondernemerschap.’

Comazuipen

Ook op Facebook wordt verontwaardigd gereageerd. Zo zegt Wouter ten Broeke, 'ooit trots barkeeper van Aspen Valley': ,,Als dit de manier is geworden om jongeren te trekken, dan lukt het kennelijk niet meer op een normale manier. Jebben jullie er überhaupt over nagedacht wat de gevolgen van zo'n bericht kunnen zijn? Comazuipen is zeker niet oke!'

poll

Welk team kies jij?

Welk team kies jij?

  • Friet (41%)
  • Patat (59%)
45181 stemmen