Volledig scherm
Bjorn Breukers (links) en Derya Breukers-Un. © FB

Björn en Derya uit Haaksbergen mogelijk langer vast in Turkije

Er heerst nog altijd veel onduidelijkheid over de vermissing van Joey Hoffmann (21) in Turkije. Ook vandaag zitten Björn en Derya uit Haaksbergen voor verhoor op het politiebureau in het Turkse Silifke. Het is nog maar de vraag of het echtpaar vandaag weer op vrije voeten komt. ,,Het onderzoek moet eerst af", aldus politiechef Murat Esentürk.

De politiebaas heeft de hele nacht doorgewerkt, maar zonder succes. Een doorbraak in de zaak Hoffmann is er nog niet. De Haaksbergenaar zou 8 juli terugkeren naar Nederland, maar van hem ontbreekt ieder spoor. Waarschijnlijk komt het speurhondenteam pas morgen in actie om te zoeken naar Joey in de omgeving van Silifke. De politiechef vreest ondertussen voor het lot van Joey. ,,Het is niet normaal dat een 21-jarige jongen wekenlang niets van zich laat horen op sociale media."

Waar hij nu is, blijft vooralsnog een raadsel. Joey, Björn en Derya hadden gekampeerd op de plaats waar het echtpaar naar eigen zeggen een huis wilde bouwen. Omdat Joey het te heet vond en naar huis wilde, gingen ze uit elkaar. Dat is de lezing van Björn. Politiechef Esentürk zei gisteren dat '98 procent van hun verhaal lijkt te kloppen'.

Absoluut verdacht

Volledig scherm
De buitenkant van het politiebureau in Silifke waar Björn en Derya verblijven. © Peter Winterman

Desondanks noemt een tweede politiechef de omstandigheden 'absoluut verdacht'. Dat begon al met het feit dat Björn (34) op 9 juli met ernstige verwondingen in het ziekenhuis van Silifke werd opgenomen. Dat was kort nadat Joey van de radar verdween. Volgens Björn waren zijn verwondingen het gevolg van een valpartij.

  1. Moeder van in stukken gezaagde Deniz: 'Mijn moederhart staat in brand’
    LIVE TWITTER

    Moeder van in stukken gezaagde Deniz: 'Mijn moederhart staat in brand’

    Mark de G. (41) uit Zwolle staat vandaag onder grote publieke belangstelling voor de rechter. De G. wordt er van verdacht zijn kameraad Deniz Guldogdu (38) te hebben omgebracht. Hij zaagde zijn lichaam volgens het OM een dag na de moord in stukken, stopte het in zakken en verborg het in de kruipruimte van zijn woning. De G. wordt ook verdacht van het stelen van 1500 euro van het slachtoffer en van verboden wapenbezit.