Volledig scherm
PREMIUM
Bezoekers bekijken het paasvuur in het Overijsselse Dijkerhoek. © ANP

Blijf met je fikken van ons vuur af!

Hallo mensen uit het westen van ons land. Willen jullie heel gauw van onze mooie tradities in het Oosten afblijven? We zijn namelijk gek op onze paasvuren, ons carbid, Zwarte Piet en op ons vuurwerk. Cultuurhistoricus Gerard Rooijakkers waarschuwt. ,,Tradities die niet veranderen, die verdwijnen.'' Wat nu? Is dan niets meer heilig?

Het gevoel van 'wij' tegen 'zij' laaide afgelopen weekend hoog op toen in Oost-Nederland de paasvuren brandden. Het 'Westen' klaagde luidkeels over stank en ongezonde toestanden. Zelfs uit de omgeving Rotterdam - met al die havens en industrie in de buurt - kwamen klachten. Onderzoeksinstituut RIVM gaat onderzoek doen. Het 'Oosten' reageerde meteen. Zo stelde CDA-kamerlid Maurits von Martels uit Dalfsen meteen vragen aan de minister. Hoezo onderzoek? En wie heeft daar om gevraagd?

  1. Coronavirus op eiland Tenerife en seksuele voorlichting met Kim Holland in Ochtend Show to go

    Coronavi­rus op eiland Tenerife en seksuele voorlich­ting met Kim Holland in Ochtend Show to go

    Pornoactrice en ondernemer Kim Holland is morgen te gast in De Ochtend Show to go. Holland vertelt ons over de seksuele voorlichting op scholen in het land. Techverslaggever David Bremmer gaat in op de groeiende commotie rond 5G-zendmasten. We skypen hier ook over met Leo Lagendijk van het Kennisplatform EMV. De show wordt gepresenteerd door Hila Noorzai en is vanaf 07.30 uur live te zien in onze app en op de site.