Ingrid van Kranen voor het Kruidvat-filiaal aan het Moleneindplein in Vught waar zij na een incident niet meer heel wil.
Volledig scherm
PREMIUM
Ingrid van Kranen voor het Kruidvat-filiaal aan het Moleneindplein in Vught waar zij na een incident niet meer heel wil. © Roy Lazet

Blinde transgender krijgt na klacht over Kruidvat gedeeltelijk gelijk: ‘Blij met vonnis’

Ingrid van Kranen uit Vught heeft tevergeefs geprobeerd om via de kantonrechter drogisterijketen Kruidvat te dwingen haar 5000 euro te betalen als immateriële schadevergoeding. De paralympisch discuswerpster voelde zich als blinde transgender gediscrimineerd toen personeel in 2017 weigerde om haar bij de arm te nemen om te winkelen in een filiaal in Vught.

De winkelketen heeft wel onrechtmatig gehandeld door tekort te schieten bij onderzoek en moet opdraaien voor de proceskosten: bijna 600 euro. Zonder het haar te durven vertellen zouden medewerkers van Kruidvat aan het Moleneindplein in Vught lichamelijk contact met de vrouw onhygiënisch hebben gevonden. ,,Er is geen reden om aan te nemen dat de weigering om Van Kranen langer aan de arm door de winkel te begeleiden te maken had met haar visuele beperking of transitie’’, aldus de kantonrechter.