Volledig scherm
Foto ter illustratie © Shutterstock

Bloedprikbende toch niet actief in Twente, verpleegkundige kwam echt bloedprikken

De ‘bloedprikbende’ is toch niet actief in het Oosten van Nederland. Woensdagochtend kwam er een melding binnen van een situatie waarbij iemand een woning wilde binnendringen met een ‘bloedprik-babbeltruc’. Maar dat blijkt achteraf om een echte verpleegkundige te gaan die kwam bloedprikken. 

Een vrouw belde woensdagochtend rond 9.45 uur aan bij een woning in het Twentse Haaksbergen. Deze vrouw wilde bij de bewoonster en haar buurvrouw bloedprikken. De bewoonster gaf hier geen gehoor aan, omdat ze had gehoord over de ‘bloedprik-babbeltruc'. Daarbij proberen oplichters een woning binnen te dringen door te doen alsof ze komen bloedprikken. Ook toen de vrouw vrouw of ze haar telefoon binnen even mocht opladen, hield de bewoonster de deur dicht. 

De politie Haaksbergen meldt nu dat het gaat om een misverstand. De medewerkster in kwestie bleek echt te komen bloedprikken en daadwerkelijk een lege telefoon te hebben. Ze moest deze opladen om in haar werkapp het juiste huisnummer op te zoeken. Ze moest naar een nieuw adres en wist niet exact om welk huisnummer het ging. 

Het voorval is intern met de werkgever besproken. De politie sluit hiermee de zaak.

Waarschuwing

De waarschuwing van de politie voor ‘verdachten van de ‘bloedprik-babbeltruc’ blijft wel staan.  ,,Van koeriers die een bloemetje komen brengen tot nepverplegers die dus zogenaamd bloed komen prikken. Criminelen gebruiken allerlei smoezen om uw woning binnen te dringen. Laat ze niet binnen, wat ze ook verzinnen", laat de politie weten.