Volledig scherm
Bloemen op de plek waar het jongetje dinsdagavond overleed. © Lucien Baard

Bloemen voor verdronken Robin (7) neergelegd bij vijver in Overdinkel

Op de plek waar gisteren een 7-jarige jongen is verdronken in Overdinkel hebben dorpsbewoners in alle vroegte wat bloemen gelegd. Het gaat om een kind van een vluchtelingengezin uit Eritrea. Wat er precies is gebeurd, is nog onduidelijk.

Het kind dat vermoedelijk niet kon zwemmen, werd gisteravond door voorbijgangers in het water aangetroffen. Er werd een traumahelikopter opgeroepen en lang is geprobeerd het jongetje te reanimeren. Hij verdronk - in wat buurtbewoners noemen - een wadi. Die zou maximaal twee meter diep zijn, op slechts een plek in het midden.

,,Je kan er verder gewoon doorheen lopen”, zegt een Overdinkelaar die daar vanochtend zijn hond uitlaat. ,,Kinderen spelen er en zwemmen er zelfs in. Er wordt gevist. Ik zou mijn kinderen er niet in laten zwemmen. Het is vies water.”

Hoe lang het kind in het water heeft gelegen is nog onduidelijk. Volgens buurtbewoners is het in de avond vaak nog druk bij de plas. Vlakbij de plek waar het is gebeurd, staat een bankje. ,,Maar blijkbaar was het gisteren door de hitte of misschien het voetbal op tv niet zo druk en is het kind pas later ontdekt.”