Volledig scherm
De Efteling. FOTO ANP

Bobbaan Efteling gesloten na botsing

KAATSHEUVEL - De Bobbaan in de Efteling is zaterdagmiddag en zondagochtend gesloten geweest voor publiek na een aanrijding tussen twee sledes. Een terugkerende slee botste zaterdagmiddag rond 14.30 uur op het station met lage snelheid op een voorligger. Een jongetje dat juist wilde instappen, raakte door de botsing uit balans maar kon door zijn oma worden opgevangen.

Een woordvoerder van het attractiepark in Kaatsheuvel heeft dat maandag desgevraagd bevestigd. Het kind is volgens de woordvoerder ter controle bij de huisarts in het park geweest maar mankeerde niets.

Het ongeluk kon gebeuren omdat de terugkerende slee uitgerangeerd moest worden. Zaterdagmiddag en zondagochtend zijn extra veiligheidstests uitgevoerd om vast te stellen hoe het fout kon gaan. Het park noemt het incident 'enorm vervelend'.

Het ongeval hoeft volgens de Efteling niet gemeld te worden aan de toezichthouders van de nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit.

Het is de derde attractie in korte tijd die even dicht moest vanwege een storing. In september ging de nieuwe achtbaan Joris en de Draak even dicht vanwege een lekkage en vorige maand sloot de Vliegende Hollander even wegens een wisselstoring. (ANP)