Volledig scherm
Wat zijn de populairste hondennamen? Website Tinki stelde een top 10 samen. © Thinkstock

Bobby, Beertje of liever Snoezel? Top 10 populairste hondennamen

'Bobby' is de meest populaire hondennaam van 2018, blijkt uit cijfers van de populaire hondenwebsite Tinki.

Eén op de zes Nederlandse huishoudens heeft een hond. Nederland telt anderhalf miljoen honden. Vanzelfsprekend heeft elke hond een naam. Veel hondenbezitters beseffen het niet, maar de naam van de hond is het meest belangrijke commando dat de hond zal leren in zijn leven. Veel hondenbezitters -42 procent- kiezen voor een naam met 5 letters.

Maar liefst 30.000 mensen zoeken per maand in de zoekmachine naar een geschikte hondennaam, zo blijkt uit cijfers van Google. De hondenwebsite Tinki verzamelt gegevens over de mensen die deze website gebruiken om een hondennaam te vinden. Op deze website staan 38.000 unieke hondennamen die via een keuzehulp te filteren zijn. Uit deze gegevens heeft Tinki een top 10 samengesteld. 

Top 10 hondennamen 2018

1 Bobby 

2 Beertje

3 Hailey

4 Boef

5 Buddy

6 Moby

7 Snoezel

8 Luka

9 Pippie

10 Darka

Uit de gegevens blijkt verder dat 9 procent van de hondenbezitters kiest voor een hondennaam met een Disneythema. Een grote meerderheid van 75 procent van de hondenbezitters kiest voor een naam met 2 lettergrepen en 16 procent kiest de letter ‘B’ als beginletter. 

  1. Jongen springt van brug op Efteling-bootje: attractie stilgelegd, beveiligers grijpen in

    Jongen springt van brug op Efteling-boot­je: attractie stilgelegd, beveili­gers grijpen in

    Een minderjarige Efteling-bezoeker heeft zich vanmiddag flink misdragen in en rondom de bekende bootjesattractie Gondoletta. De jongen sprong vanaf een brug op het dak van één van de varende bootjes en bleef daar vervolgens een tijd lang op zitten. Door beveiligers is de baldadige bezoeker naar de uitgang van het pretpark begeleid, bevestigt een woordvoerster tegenover het Brabants Dagblad.
  2. 'Beer van een vent' Chris (31) tilt auto op en redt fietser in Breda: 'Ik heb gewoon een bierbuikje, hoor’

    'Beer van een vent' Chris (31) tilt auto op en redt fietser in Breda: 'Ik heb gewoon een bierbuikje, hoor’

    Een beer van een vent. De verloren zoon van Hercules. Een nakomeling van De Hulk. Op sociale media wordt Chris van den Brug (31) liefkozend gebombardeerd tot superheld zonder cape. De praatgrage Bredanaar tilde gisteravond een auto op en bevrijdde daarmee een fietser die na een aanrijding klem kwam te zitten. Of Chris zichzelf als superheld ziet? ,,Nee joh, ik ben gewoon een lompe boer met een strak bierbuikje.”