Volledig scherm
Razendsnel vermaak in de Bob. © John Schouten/PVE

Bobsleebaan Efteling verdwijnt, nieuwe attractie opent in 2020

De Bobsleebaan in de Efteling maakt plaats voor een nieuwe attractie: een dubbele achtbaan speciaal voor kinderen tussen de 4 en 10 jaar oud (vanaf 1 meter). De nieuwe attractie krijgt de naam Max & Moritz en opent in het voorjaar van 2020.

Na ruim 34 jaar maakt de Bob plaats voor de nieuwe achtbaan. Het huidige Zwitserse thema en het stationsgebouw van de Bobbaan blijven wel behouden. In september 2019 wil het attractiepark in Kaatsheuvel met de bouwwerkzaamheden beginnen.

De achtbaan Max & Moritz gaat over twee kwajongens uit het bekende Duitse beeldgedicht uit 1865. Zij maken hun dorp onveilig door het uithalen van streken waar de dorpsbewoners de dupe van worden. De Efteling gebruikt dit verhaal als inspiratie voor de nieuwe achtbaan.

Kijk hier hoe de vernieuwde Python dit voorjaar in gebruik werd genomen:

Volledig scherm
De bobsleebaan maakt plaats voor een nieuwe attractie in de Efteling. © Efteling

Ben jij een echte achtbanenfanaat? Speel dan onderstaande quiz

  1. Man (77) maakte schaamteloos misbruik van jonge Thaise meisjes

    Man (77) maakte schaamte­loos misbruik van jonge Thaise meisjes

    Een 77-jarige Nederlander heeft vandaag bij de rechtbank in Zwolle een gevangenisstraf van vier jaar tegen zich horen eisen, omdat hij jonge kinderen seksueel zou hebben misbruikt in Thailand en de Filipijnen. De man had honderden zelfgemaakte afbeeldingen en video’s van kinder- en dierenporno in zijn bezit. ,,Hij wist dondersgoed dat de kinderen in een uitzichtloze situatie zaten en maakte hij daar schaamteloos misbruik van”, aldus de officier van justitie.