Oorverdovende stilte op scholen vandaag. Er werden nauwelijks kinderen gebracht.
Volledig scherm
PREMIUM
Oorverdovende stilte op scholen vandaag. Er werden nauwelijks kinderen gebracht. © Theo Peeters

Boeken door de brievenbus, telefonisch spreekuur met de juf: ‘We zien wel hoe het gaat’

Het bleef vandaag oorverdovend stil in de meeste scholen en kinderdagverblijven. Hoewel kinderen van ouders met vitale beroepen recht hadden op opvang, werden ze nauwelijks gebracht. Leraren storten zich intussen op het maken van thuiswerklessen. 

Het past allemaal precies in de achterbak van zijn auto: zes kratten vol werkboeken van zijn leerlingen uit groep 3/4 van de Tweestromenschool in Heerewaarden. Meester Paul Soetekouw crosst het hele dorp door om zijn klas te voorzien van thuiswerk. Én de klas van juf Dorieke, groep 5/6. Ook die leerlingen krijgen allemaal de meester en juf op bezoek. ,,We moeten een stuk of veertig adressen langs. We gooien de boeken door de brievenbus, hoor. En als iemand opendoet, houden we gepaste afstand", vertelt de meester. De ouders krijgen een lesprogramma toegestuurd, zodat ze met hun kinderen aan de slag kunnen. 

  1. Grote zorgen om populaire tuinzwembaden: ‘Zo’n ding kopen? Denk twee keer na!’

    Grote zorgen om populaire tuinzwemba­den: ‘Zo’n ding kopen? Denk twee keer na!’

    Lekker dobberen in een opzetzwembad, vlakbij huis? Je bent lang niet de enige! Uit een recente studie van onderzoeksbureau Motivaction blijkt dat ruim een kwart van de Nederlandse huishoudens een opzetzwembad in de achtertuin heeft staan. Nog eens twintig procent overweegt om er eentje aan te schaffen. Verontrustend, vindt Vitens. Het drinkwaterbedrijf ziet het waterverbruik exploderen en slaat daarom alarm. ,,Denk alsjeblieft twee keer na voor je zo’n ding koopt. We zitten aan de randen van onze mogelijkheden.”